VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsUncategorizedZondag 3 april: beste Flag Football-teams van Nederland in actie in Apeldoorn

31 maart 20220

Op zondag 3 april komen de beste flag football-teams van Nederland naar Apeldoorn. Zij zijn dan te gast bij de Apeldoornse Flag Football-vereniging Apeldoorn Monarchs op Sportpark Orderbos. Die dag organiseren de Apeldoorners de zesde speeldag van de landelijke competitie. Ook tienvoudig landskampioen Hague Hyena’s, tevens hofleverancier van het Nederlands team, komt dan in actie.

Sport die wereldwijd groeit en Olympisch wordt in 2028

Hoewel de sport flag football een relatief kleine bal- en teamsport is in Nederland, groeit de sport explosief in heel Europa en zelfs de hele wereld. Tijdens het afgelopen WK in Israël namen er bij zowel de dames als heren meer landenteams mee dan ooit tevoren. De sport groeit wereldwijd dusdanig hard dat het in 2028 zelfs opgenomen wordt als sport tijdens de Olympische Spelen in Los Angeles. Het Nederlandse flag football kent nog geen aansluiting met de wereldtop. Als het aan de AFBN (de American Football Nederland) en haar leden ligt, komt daar snel verandering in.

Investeren in ontwikkeling van de sport en talenten

Dat flag football naar Apeldoorn komt, is dan ook vooral bedoeld ter promotie van de sport. Monarchs-voorzitter Randy Gasper-Rothengatter is dan ook verheugd met de toewijzing van een speeldag in Apeldoorn: “Onze missie met de Apeldoorn Monarchs is om flag football groter en bekender te maken in de regio. Vanuit de groeimogelijkheden willen we als vereniging vervolgens een stevige basis bieden om in Apeldoorn en omgeving de ontwikkeling van talenten te ontwikkelen. Onze droom is dat we in de toekomst spelers kunnen afleveren aan een nationaal team dat aansluiting vindt bij de Europese top. Met zo’n evenement in Apeldoorn zetten we een goede stap in al die richtingen.”

Flag Football is de toegankelijkere variant van American Football

Flag football kan gezien worden als de ‘mildere’ variant van het bekendere tackle football. Het grote verschil is dat de helmen, schouderpads en andere nodige bescherming die de – soms snoeiharde – tackles opvangen bij flag football ontbreken. In plaats daarvan dragen de spelers op elke heup zogenoemde flags. Door een van de flags van de aanvaller los te trekken, voorkomt het verdedigende team dat de aanvallende partij terrein wint of scoort. Het team dat de meeste touchdowns en daarmee punten scoort wint de wedstrijd.

Komt het zien in Orderbos

Om echt een goede indruk te krijgen van de snelheid, tactiek en dynamiek van deze sport, en om te ontdekken waarom flag football een Olympische sport wordt, nodigen de Apeldoorn Monarchs iedereen uit om zondag 3 april aanstaande naar de wedstrijden te komen kijken. De wedstrijden worden gespeeld op de velden van honkbal- en softbalvereniging Robur ’58, in Orderbos. De eerste wedstrijden, waaronder die van de Apeldoorn Monarchs zelf, starten om 11:00 uur. De laatste wedstrijden zijn om 15:00 uur. De toegang is gratis.

Flag Football in Apeldoorn - Apeldoorn Monarchs
Flag Football in Apeldoorn – Apeldoorn Monarchs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).