VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsWK Flag Football prooi voor heren en dames VS

14 december 20210

Het is al even geleden, maar iemand moet het melden in het belang van Flag Football: onlangs zijn de WK Flag Football gespeeld in Israël. Tijdens de WK werden zowel de heren als de dames van de Verenigde Staten wereldkampioen in het Flag Football. Beide teams hadden Mexico als tegenstanders. De Amerikaanse dames wonnen met 31-21 van hun zuiderburen. De heren hadden het beduidend zwaarder. Met slechts drie punten verschil (44-41) pakten de Amerikanen het kampioenschap.

Nipt naar de finale

De heren van Mexico waren in de halve finale nog door het oog van de naald gekropen. Zij versloegen Italië met maar één punt verschil (36-35). Ondertussen kregen de Amerikanen sporadisch wat weerstand van hun tegenstanders, maar wonnen ze veelal ruimschoots zodra de voet op het gaspedaal ging.

Brons voor Panama en Brazilië

In de strijd om het brons versloegen de heren van Panama het team van Italië. De zuid-Europeanen lieten in het toernooi weliswaar zien over een uitstekend team te beschikken, maar helaas namen ze geen medaille mee terug naar Europa (45-40). De Oostenrijkse dames slaagden daarentegen wel in die missie. In de strijd om het brons versloegen zij Brazilië met 26-13.

WK Israël 2021

Te gast in Israël na terugtrekking Denemarken

Gastheer van de Wereldkampioenschappen was Jeruzalem, Israël. Zij namen de organisatie over nadat Denemarken vanwege de coronaperikelen het evenement dat voor 2020 gepland stond, annuleerde. Door opleving van het coronavirus in Israël leek het hier ook bijna mis te gaan, maar het meeste geboosterde land ter wereld, drukte die opleving de kop in en durfde het aan om de WK gewoon door te laten gaan.

42 deelnemende teams op WK; geen Nederland

In totaal deden 42 teams mee verdeeld over de mannen en vrouwen. Daarmee waren dit de wereldkampioenschappen met de meest aantal deelnemers ooit. Het was zelfs het dubbele aantal van de vorige WK in Panama. Bij de heren kwamen elf teams mee uit Europa: Oostenrijk, Wit-Rusland, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Israël, Italië, Slowakije, Spanje en Zwitserland. Bij de dames waren dat er tien, bestaande uit hetzelfde rijtje landen, minus Slowakije.

WK Israël 2021

Volgend internationaal toernooi: World Games in VS

De beste zeven deelnemers van dit WK, de Verenigde Staten niet meegerekend, plaatsen zich voor de World Games in 2022. Deze mini-versie van de Olympische Spelen wordt gehouden in Birgmingham (VS). De Amerikanen waren als gastheer automatisch geplaatst voor de World Games. Het is overigens de eerste keer dat Flag Football aan het programma van de World Games is toegevoegd. Hopelijk een mooie voorbode dat de sport in de toekomst mogelijk zijn opwachting maakt op de Olympische Spelen. Er wordt nu hard gelobbyd om dat gedaan te krijgen als de Spelen in 2028 in Los Angeles plaatsvinden.

Tot die tijd, werk aan de winkel voor de AFBN (American Football Bond Nederland, red.) om Nederlandse flag Football-teams op te tuigen en aansluiting te vinden met de toplanden.

WK Israël 2021

Foto’s: FlagWorld21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).