VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

InterviewsNieuws“Wedden dat je een kick krijgt van Flag Football als je een keer meedoet?”

17 december 20200

Hij staat als voetbaltrainer langs de velden van zijn zoon, heeft een drukke baan bij een groot bouwbedrijf, zit midden in een verhuizing, is – momenteel door de coronacrisis een non-actieve – Flag Football-speler van de Monarchs én hij is penningmeester van de club. Toch vond hij nog even tijd om onze webredactie te woord te staan en ons bij te praten over “zijn” tijd bij de Apeldoorn Monarchs. Aan het woord: Raymond Schäffer!

Ray: van de huidige selectie ben jij een speler die er bijna vanaf het eerste bij was. Wat heb je sindsdien zien gebeuren bij de Monarchs?

Wat begon met een klein groepje, is uitgegroeid naar een volwaardig team met een mooie mix van jong en oud(er), heren en dames. We hebben ons toch als kleine vereniging mooi in beeld gekregen bij de gevestigde orde in Flag Footbal spelend Nederland en hierin ook een stem gekregen. Ondertussen zijn we regionaal ook druk met het promoten van de sport en het hebben we de banden aangehaald met andere teams in de regio. Voor zowel tackle (bieden we namelijk zelf niet aan) en vooral voor Flag.

Het valt ons op dat je skills hebt als recruiter. Wie heb je zoals overgehaald om bij de Monarchs te komen spelen?

Ha, dat is een mooie vraag, zeg. Ik ben zelf in maart 2018 bij de club gekomen en al spelenderwijs meer bekend geraakt met het spelletje. Ik heb toen diverse mensen, van wie ik het idee had dat dit misschien wel wat voor ze kon zijn, benaderd en zo hebben diverse vrienden en bekenden diverse malen meegespeeld en meegetraind. Gelukkig zijn er een hoop blijven hangen, zoals Colin, Leo, Randy en heeft bijvoorbeeld Sanny ook met ons meegedaan in de competitie en toernooien.

Wat greep jou aan om Flag Fooball te gaan doen?

Het laagdrempelige, het gevoel onderdeel te worden van een team, het tactische en natuurlijk de aantrekkingskracht van het grote broertje van deze sport: het tackle football.

Je hebt als speler ook een paar keer de Pink Bowl meegemaakt? Wat kan je daarover vertellen?

Wat ik vooral tijdens onze eerste editie gaaf vond was dat ik er toen achter kwam hoe deze, voor velen onbekende sport, in Nederland leeft. En natuurlijk het zien en spelen tegen teams uit het buitenland, de vriendelijkheid onderling, de behulpzaamheid elkaar te helpen en om elkaar dingen te leren. Iedereen op de locatie komt voor hetzelfde, het beleven van de sport.

(Interview gaat verder onder de foto)

Raymond Schäffer - Apeldoorn Monarchs

En toen ineens zat je in het bestuur. Vanwaar die keuze en wat doe je daarin zoal?

Ik wilde wat meer doen dan alleen maar roepen vanaf de zijlijn. De beste stuurlui staan aan wal, zeggen ze. Toch wilde ik helpen de vereniging te laten groeien en mensen enthousiast te krijgen voor de sport in en rondom Apeldoorn.

Als je mensen zou moeten vertellen waarom ze Flag Football moeten gaan doen, wat zou je hen dan vertellen? 

Kom vooral een paar keer meedoen met Flag Football! Wedden dat je er een kick van krijgt en al snel verslaafd raakt aan dit spelletje? Het is totaal wat anders dan bijvoorbeeld het alom bekende voetbal. Het tactische en het maximale halen uit je eigen kunnen en het proberen te doorzien van tactieken van je tegenstanders; dat is steeds weer de uitdaging! Lukt dit ( bijvoorbeeld in mijn rol in de defense), dan geeft dat echt een kick.

Ik heb ook enkele malen in de offense gespeeld en het gevoel dat je je yards pakt voor het team na een perfect uitgevoerde play, geeft ook echt een enorm kick. Je hoeft niet altijd even technisch te zijn. Als je sterk in je schoenen staat en bijvoorbeeld zoals ik een brede rug hebt, en de bal goed afschermt bij een play, dan ben je ook een toegevoegde waarde voor het team. Het zit hem dan vooral in de slimmigheidjes.

Hoe gaan de Apeldoorn Monarchs straks uit de coronaperiode komen?

Hopelijk sterker. Een deel van het team is nog steeds druk aan het trainen om conditioneel op peil te blijven. Hopelijk pakken we onze stijgende lijn weer op en gaan we voor een hogere positie in de competitie.

Tot slot nog zelf wat te melden?

Kom vooral een keer meetrainen als je op zoek bent naar een teamsport, een andere sport dan de bekendere sporten. We moeten nog heel even wachten, maar als het straks weer mag: join the Monarchs Family!

Raymond Schäffer - Apeldoorn Monarchs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).