VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsVeel progressie is (nog) net niet genoeg voor de winst

1 november 20210

Elf teams gaven weer acte de présence tijdens de derde Senior Flag Football-competitiedag. Dit keer waren we te gast bij de gemoedelijke locatie van Lightning Leiden.

Smalle selectie

De Apeldoorn Monarchs reisden niet met al te hoge verwachtingen richting de Zuid-Hollandse studentenstad. Coach Frans kon slechts beroep doen op zeven selectiespelers. Niettemin stonden die zeven gedreven aan de start. Te beginnen tegen de Nijmegen Pirates, het team dat dit seizoen voor het eerst meedoet in de competitie. En hoe. Met vijf overwinningen draaien ze mee in de top en staan ze zelfs op een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op de de playoffs.

Een moment van hoop

De “koninklijken” uit Apeldoorn lieten zich niet het kaas van het brood eten. Ondanks de bezetting verweerden de Apeldoorners zich kranig en moesten de Nijmegenaren strijden voor elke yard. De Monarchs boden zeer goed weerstand en bleven lange tijd goed bij. Een belangrijke interception bood zelfs een sprankeltje hoop op een stunt, maar aan die hoop kwam snel een einde. Niet veel later veroverden de Pirates, zoals de naam betaamt, de bal terug en scoorden daaruit een touchdown. Het verzet van de Apeldoorners was daarmee gebroken waarop de Nijmegenaren de wedstrijd in stijl afmaakten: 7-34.

Aan elkaar gewaagd

In de tweede wedstrijd stond nog een debuterend team tegenover de Monarchs. Dit keer waren het de Panthers uit Amsterdam, een team van wie moeilijk in te schatten is hoe goed ze zijn. Dat ze topatleten in hun team hebben staat buiten kijf, alleen zijn de resultaten in aanloop van deze wedstrijd wisselend: drie gewonnen, drie verloren.

Net niet

De Monarchs begonnen voortvarend. Een sublieme eerste drive werd keurig afgemaakt door Robert van der Poel, die vanwege het aantal spelers ook zijn opwachting maakte in de offensive. De ploegen bleken gaandeweg de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Dat bleek al snel, doordat de Panthers de stand snel gelijk trokken en later in de wedstrijd zelfs een voorsprong te pakten. De defensive van de Monarchs stond echter goed. Met snelle pulls kon de bal vlak voor tijd heroverd worden en zorgde de debuterende Maarten Spruijt er zelfs voor dat de Apeldoorners weer in scorepositie kwamen. En zo geschiedde. Een goede diepe pass wist Randy Gasper-Rothengatter te bereiken die daarmee zijn tweede touchdown van de dag achter zijn naam schreef. Het mocht echter niet baten: de Monarchs verzuimden de extra bonuspunten te verzilveren waardoor de Amsterdammers nipt met de zege naar huis gingen: 12-14.

Progressie

Ondanks de nederlagen keek defensive coordinator Robert van der Poel met tevredenheid terug naar de wedstrijden. “We hebben onlangs onze plays geanalyseerd en het onszelf minder ingewikkeld gemaakt. Als je dan ziet hoe we dat met een kleine selectie uitvoeren, dan zag dit er hoopvol uit. Ook verdedigend stonden we ons mannetje. De mazen in het net kosten ons vandaag de kop, maar er was absoluut progressie te zien. We zaten goed in de pulls, maakten goede reads, coachten elkaar goed, zaten scherp in de passes. Er komen een paar mooie wedstrijden voor ons aan. Dan mogen we van onszelf verwachten dat we op scherp staan.”

De volgende wedstrijddag is op zondag 28 november. Dan treffen de teams elkaar op de velden van de Enschede Broncos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).