VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsUncategorizedTopsport- en sfeer tijdens de competitie Flag Football in Apeldoorn

5 april 20220

Apeldoorn Monarchs - AFBN - Flag Football

Afgelopen zondag was het zover: de eerste keer dat de Apeldoorn Monarchs de host mocht zijn van een nationale flag football competitiedag. Het terrein van honkbal- en softbalvereniging Robur ‘58 was voor even omgeturnd tot een heuse flag football-arena. De tien beste teams uit de competitie streden op de verschillende velden, waarvan het ene veld iets rechter dan de andere, om hun overwinningen. Een mooi moment voor de Apeldoorners om kennis te maken met flag football in Apeldoorn.

Goed start Monarchs, Pirates kapen ruime zege

De Monarchs hadden tegen de Pirates uit Nijmegen offensief de smaak te pakken en konden in de eerste helft een lange tijd mee. Tot de rust ging het dan ook redelijk gelijk op. Na de korte break liepen de Nijmegenaren met een snelle touchdown echter weg van de Apeldoorners. De debuterende Olav – ‘geleend’ van de Spartans – deed nog wat terug met een mooie catch in de endzone. Na een schitterend luchtduel tussen de eveneens debuterende corner back Mats en de wide receiver van de Pirates, was het definitieve verzet  van de Monarchs gebroken. De kanonnen van de Pirates werden volledig in stelling gebracht, waardoor ze nog flink scoorden. De Nijmegenaren namen een klinkende 20-44 overwinning mee in hun schatkist naar huis. Pech voor de Monarchs, maar vanaf dat moment was het flag football in Apeldoorn volledig aan.

Apeldoorn Monarchs - AFBN - Flag Football

Revanche op Panthers blijkt een illusie

De wedstrijd tegen de Amsterdam Panthers leek op papier interessant te kunnen worden. In Leiden werd het eerste duel tussen de Monarchs en de Panthers op de extra punten na de touchdown beslist. Het werd toen 14-12 in het voordeel van de Amsterdammers. Een snelle touchdown van weer een debutant, dit keer Cameron, en vervolgens een snelle stop van de defense leek de Monarchs perspectief te bieden. Met wat slimme aanpassingen wisten de Panthers het initiatief strak in handen te nemen en bleek er voor de Monarchs geen houden meer aan. Eindstand: 7-46.

Aanvallend veel kansen

Plaatsvervangend coach Robert van der Poel van de Monarchs zag ondanks de twee nederlagen lichtpuntjes: “We zien dat onze plays in de aanval goed werken. Tegen de Pirates lieten we aanvallend zelfs een aantal serieuze scoringskansen liggen. Tegen de Panthers hadden we vooral meer pech bij het uitvoeren van sommige plays. Dat was geen onwil, maar de weersomstandigheden zaten ons in de weg. We hebben zeker een volledige drive niet kunnen uitvoeren door een te gladde bal. We moeten leren daarin sneller en slimmer te schakelen. Een leermoment.”

Apeldoorn Monarchs - AFBN - Flag Football

Nieuw team nog zoekende naar solide verdediging

“Hoewel we veel punten tegen hebben gekregen, heb ik veel goede acties gezien van de verdediging”, zegt Van der Poel. “Daar kunnen we echt wel aan werken. Het is ook enigszins verklaarbaar, want door blessures moeten we volop aan elkaar wennen (de Monarchs hebben spelers van de Spartans bereid gevonden om voor de Monarchs te spelen, red.) in de verdediging. Toch kunnen we hierop verder bouwen. Aan de inzet en sfeer op en rond het veld heeft het niet gelegen. Met deze mensen gaan we er nog een mooi seizoen van maken.”

Samenwerking met Robur ‘58 werpt vruchten af

Voorzitter Randy Gasper-Rothengatter kijkt ondanks de nederlagen terug op een geslaagde dag: “We hebben ons best gedaan om flag football in Apeldoorn op de kaart te zetten vandaag. Dat is goed gelukt. We konden honkbal- en softbalvereniging Robur ‘58 eindelijk laten zien wie en wat ze met de Monarchs in huis hebben gehaald. De geslaagde dag is mede mogelijk gemaakt door een hele fijne samenwerking die we met hen hebben. De beste teams van Nederland stonden in de bossen hun potjes flag football in Apeldoorn af te werken. Dat werd goed gewaardeerd door de spelers. Er is wat publiek komen aanwaaien, de bar bleef continu gevuld, mensen van Robur ’58 kwamen kijken en de pers is geweest voor een leuk item.” Ook de net afgetreden voorzitter Loekie Jahn-Enklaar van Robur ’58 kwam de Monarchs langs de lijn nog even aanmoedigen en zag dat het goed was.

Sportieve dag vol goede sfeer en zonder noemenswaardige blessures

“En niet onbelangrijk is dat alle spelers zonder ernstige blessures huiswaarts zijn gekeerd”, vult Gasper-Rothengatter aan. “Waar ik erg trots op en dankbaar voor ben is dat onze spelers fantastisch geholpen hebben om iedereen zich thuis te laten voelen op het sportpark. Ook buiten het veld zijn we een mooi team, een heuse familie. Dat nota bene onze ‘rivalen’ uit Den Haag als laatste het clubhuis verlieten en we ontzettend veel lol met elkaar hebben gehad, bevestigt dat de dag sfeervol en sportief werd afgerond.

Alle uitslagen van deze speelronde kun je hier teruglezen op de website van de AFBN.

Apeldoorn Monarchs - AFBN - Flag Football

Foto’s: Yoran Pattipeilohy en Worldwide_Amy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).