VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

InterviewsNieuws“Flag Football heeft een grote toekomst, zeker als het Olympisch wordt”

20 oktober 20200

Terwijl het coronavirus Nederlands wederom in zijn greep heeft en de genomen kabinetsmaatregelen ervoor zorgen dat we ons even niet op het veld kunnen begeven, willen we je vooral op de hoogte houden van de dingen die wél gebeuren bij de Apeldoorn Monarchs. Zo wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de herstart van de competitie, worden samenwerkingen met clubs in de regio versterkt en zoekt het bestuur op Flag Football meer te promoten om zo in de toekomst nieuwe leden te mogen verwelkomen. Ondertussen proberen we onderling vooral veel contact te houden. Dat gebeurt onder meer online via Whatsapp, via meetings in Teams en andere spelers spelen weer fanatiek het spel NFL Fantasy League.

Een van die actievelingen die achter de schermen druk is met van alles rondom het team is Frans Gomersbach. Oud-speler van Utrecht Dominators. Sinds de Monarchs zich hebben gevestigd in Apeldoorn, was hij hier speler en is hij nu coach langs de lijn. Aan hem stelden we een paar vragen gericht om de sport en de toekomst van het team. Een leuke manier op zo op de hoogte te blijven van wat er op de club of bij iemand thuis speelt.

Coach Frans Gomersbach - Apeldoorn Monarchs - Flag FootballDe Monarchs zetten volop in op Flag Football. Hoe zie jij de toekomst van deze sport?

Ik zie een grote toekomst in Flag Football. Als ik zie tijdens mijn zondagen wanneer ik moet fluiten hoeveel jeugdteams al bezig zijn met Flag, kan het niet uitblijven dat het een grote toekomst heeft. Helemaal als het over een paar jaar een Olympische sport wordt. Het is natuurlijk een laagdrempelig sport!

Waarom zouden mensen uit de regio de sport Flag Football zeker eens moeten proberen of op zijn minst moeten overwegen?

De mensen zouden de sport zeker een kans moeten geven. Voor leken lijkt het soms wat ingewikkeld, wat zeker waar is. Maar zo gauw je het spelletje leert kennen, wil je niets anders meer! Het is ook voor iedereen toegankelijk.

Apeldoorn gaat nu richting het 3e Flag Football-seizoen. Je team is in de tussentijd aardig in tact gebleven. Hoe staat het team ervoor?

We hebben dit seizoen nog niet veel wedstrijden kunnen spelen. Maar de scrimmage-wedstrijden die we gedaan hebben, zagen er goed uit. Maar er moeten nog wel wat foutjes opgelost worden. We hebben een gedreven selectie dus dat moet wel goed komen. De snelheid en slimheid is nu aardig verdeeld tussen offense en defense.

Waar zie je vooral kansen met dit team?

Ik zie de kansen vooral in de balans tussen de oudere en jongere spelers in ons team. De oudere spelers hebben de slimheid en de jongere spelers vooral de snelheid! Ik wil hier niet mee zeggen dat de jongere dom zijn hoor, hahaha.

Waar moet nog aan gesleuteld worden?

Er moet nog gesleuteld worden aan de samenwerking van de defense en aan de slimheid van de offense. Maar daar komt ook ervaring mee kijken. Ervaring kun je maar op één manier op doen: veel spelen. Dat gaat nu even niet, maar gaan we straks als het weer mag, volop inhalen.

Coach Frans Gomersbach - Apeldoorn Monarchs - Flag FootballWelke positieve ontwikkelingen zie je de afgelopen jaren bij dit team ontstaan?

Het positieve is vooral de saamhorigheid en het “Family-gevoel” dat er in het team zit. Iedereen is ook leergierig en willen het beste uit het team halen. Ik zie ook veel speelplezier in het team!

Hoe haal je als coach het maximale uit het team volgens jou?

Het maximale probeer je als coach uit het team halen om iedereen door discipline en spelplezier bij elkaar te brengen.

Wat vind je zelf het meest lastige aspect aan coaching?

Het meest lastige is vooral de verschillende mentaliteiten die je bij de spelers hebt. Je moet iedereen anders benaderen om het gezamenlijke doel goed uit te voeren: winnen.

De Flag Football-competitie is tot nader order is uitgesteld. Wat nu?

Tja, wat nu? Voor iedereen is het nu belangrijk om gezond te blijven. Behalve dat, moet je vooral zorgen dat je fit blijft, zodat we bij groen licht weer volop kunnen knallen op het veld!

Wat zou je tot slot willen meegeven aan de lezer?

In deze tijd zou ik willen meegeven, stay safe and healthy!

Voor mensen die twijfelen om te komen kijken: kom gewoon eens kijken, trek je voetbalschoen aan en doe een keer mee. Ervaar het Family-gevoel én deze geweldige sport!!Coach Frans Gomersbach - Apeldoorn Monarchs - Flag Football

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).