VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsThanksgiving Day in coronatijd

26 november 20200

Thanksgiving Day - Apeldoorn MonarchsAmerican Football kun je onder de noemer American Sports plaatsen. Met die American Sports komen ook vaak Amerikaanse tradities overwaaien. Tijdens de Super Bowl zitten we bijvoorbeeld al heel vroeg met ons team voor de buis gekluisterd. Zenuwachtig wachtend op dé grote finale tussen de beste teams van de American Football League en de National Football League.

Thanksgiving: een dag waarbij dankbaarheid centraal staat

Nog zo’n Amerikaanse traditie is Thanksgiving Day, een dag die traditioneel in het leven is geroepen om dankbaar te zijn voor de goede oogst van dat jaar. Amerikanen vieren deze dag op elke vierde donderdag in november. De dag is bijna net zo belangrijk als kerst. Familie, vrienden, kennissen, collega’s komen massaal samen om voornamelijk culinair met elkaar te genieten.

American Football als Thanksgiving-traditie

Een traditie binnen de traditie van Thanksgiving Day zijn de American Football-wedstrijden die op die dag plaatsvinden. Meestal volgt na het diner – eveneens voorzien van een traditie: de kalkoen – een hele avond voor de buis zitten om de wedstrijden op die dag met zijn allen te aanschouwen. Je hebt het dan al gauw over tientallen miljoenen kijkers die achter de tv kruipen.

Dankbaar voor internet en online contact

Meestal besteden de Apeldoorn Monarchs ook aandacht aan Thanksgiving Day. Door corona zit het er helaas niet in om met elkaar samen te komen, zoals we dat bijvoorbeeld 2 jaar geleden deden. Toen aten we samen “vegan kalkoen” met dank aan de Vegetarische Slager. Toch zijn we ook nu niet voor één gat te vangen. Online is tegenwoordig veel mogelijk en zo vroegen wij iedere speler hun gevoel van dankbaarheid met ons te delen. Zo zijn we als bestuur dankbaar voor het internet, dat online contact in deze coronatijd mogelijk maakt.

Altijd dankbaar voor je dierbaren

Thanksgiving Day is vandaag de dag weliswaar niet meer direct verbonden aan de oogsten van het land. Het is vooral een dag om stil te staan bij de dingen om dankbaar voor te zijn. Zo zegt line backer Niels van de Apeldoorn Monarchs dankbaar te zijn voor zijn familie en vrienden, die er altijd voor hem zijn. Zijn verdedigende maatje Stéphanie voelt hetzelfde als Niels. Ze vult haar dankbaarheid verder aan met de mogelijkheid om ondanks deze coronatijd toch nog gewoon met elkaar (online) te kunnen sporten, het gezellig hebben, bijpraten. Al is dat dan op een andere manier dan eerst. “Dat vind ik echt heel fijn en maakt ook dat ik niet veel ‘last’ heb van alle maatregelen en beperkingen”, aldus Stéphanie.

Dankbaar om iets te kunnen betekenen voor anderen

Behalve dat wide receiver Eliane ook haar familie, partner en vrienden op nummer 1 zet als het gaat om dankbaarheid, is zij ook dankbaar voor het werk dat ze mag doen. Als personal trainer is ze erg dankbaar dat ze vooral iets kan betekenen voor (het geluk) van anderen. Defensive back Luuk heeft sinds een tijdje een relatie. Zijn vriendin betekent alles voor hem en daarvoor is hij haar dankbaar. Ook is hij dankbaar dat de Apeldoorn Monarchs zijn liefde voor football weer heeft teruggebracht.

Dankbaar voor een goede gezondheid

Terwijl corona impact heeft binnen de vriendenkring van Quinten’s ouders, realiseert hij zich hoe belangrijk het is om je dierbaren gezond en wel om je heen te hebben. “Dankbaar dat iedereen nog leeft”, aldus de jonge wide receiver. Receiver en quarterback Robin beaamt wat Quinten zegt. Hij is vooral blij dat hij de coronatijd goed en gezond is doorgekomen evenals de mensen die dichtbij hem staan.

Zoveel om dankbaar voor te zijn

Center Leo vindt het lastig om specifiek iets te noemen om dankbaar voor te zijn. Niet veel later heeft hij het: hij is dankbaar dat hij zijn passie in de sport American Football heb gevonden. Zijn dank gaat vooral uit naar de sport, The Monarchs Family en alles daarom heen.Ook Niek lijkt moeite te hebben met iets specifieks te noemen. Maar plots wordt hem een gevoel ingegeven van dankbaarheid voor de fijne mensen die hij de afgelopen jaren heeft mogen ontmoeten. Receiver Randy zegt dankbaar te zijn om deel te zijn van een wereldje waarin zoveel verschillende mensen ondanks die verschillen er samen iets moois, respectvol, liefdevol en leefbaars van maken.

Dankbaar voor een actief groeiende organisatie

Tot slot voegt center en line backer Raymond toe dat hij in zijn rol als bestuurslid van deze vereniging dankbaar is dat er onderlinge initiatieven worden georganiseerd om ondanks alle beperkingen aan de conditie te blijven werken. We in rust op sportief en organisatorisch vlak stappen maken om een groter draagvlak te realiseren in Apeldoorn. En hopelijk zo ook als vereniging zijnde een mooie groei te kunnen realiseren. Op persoonlijk vlak ben ik zeer dankbaar voor familie en vrienden, dat ze ook in goede gezondheid blijven.

Gezondheid is misschien wel de belangrijkste reden om dankbaar voor te zijn.

Happy Thanksgiving people! Stay healthy, be safe!

Foto: Rob Voss

Thanksgiving Day - Apeldoorn Monarchs 2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).