VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsStart Flag Football-competitie uitgesteld in verband met mogelijke coronabesmetting

12 september 20200

Het vorige competitieseizoen werd halverwege afgebroken door de opkomst van het coronavirus en de flink gevolgen ervan. De Apeldoorn Monarchs en hun vele tegenstanders stonden daarom te popelen om weer het veld op te gaan. Op zondag 13 september zou het zover zijn: de eerste competitiedag.

AFBN besluit eerste speeldag uit te stellen

Een dag voor de start kregen we echter te maken met een domper. De bond besloot om de Senior Flag speeldag uit te stellen in verband met een mogelijke coronabesmetting bij de thuisspelende ploeg (Den Haag). “De AFBN neemt geen enkel risico in dit soort situaties. Juist om de spelers en de clubs zo goed mogelijk te beschermen”, zo staat toegelicht bij het besluit.

Nieuwe datum

Er wordt momenteel een nieuw moment gezocht voor de eerste competitieronde. De eerstvolgende competitiedag staat nu gepland op zondag 4 oktober. Deze wedstrijddag zal wederom plaatsvinden in Den Haag. Gezien het mogelijke coronageval en de sterke toename van het virus in die regio, blijft het even afwachten of deze tweede competitiedag haalbaar is.

Wordt vervolgd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).