VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

InterviewsNieuws“Dat rennen, vliegen, vangen… heerlijk!”

8 december 20200

Een van de nieuwe aanwinsten van de Apeldoorn Monarchs dit seizoen is Tim Nieuwkerk. De 41-jarige wide receiver stapte onlangs van het honkbal over naar het American Flag Football. Zijn eerste officiële speelminuten voor de Apeldoorn Monarchs laten echter nog op zich wachten. Net voordat de Senior Flag Football-competitie van de AFBN op het punt van beginnen stond, sloeg de tweede coronagolf toe. De competitie werd tot nader order stilgelegd en Tim was daardoor genoodzaakt zijn debuut voor de Monachs uit te stellen.

Van honkbal naar Flag Football

Nu we het veld niet op kunnen om te trainen is het een mooie gelegenheid om nader met Tim kennis te maken. Want wat bezielde Tim om over te stappen van het honkbal naar American Football? Als we het hem vragen, staat Tim ons uitgebreid te woord. “Ik honkbal nu ongeveer 35 jaar. Ik ben nog niet helemaal gestopt, maar honkballen op hoog niveau is wel klaar nu. Ik hoop in de zomermaanden te kunnen softballen. Maar alles hangt af van verlichting, omdat we in een avondcompetitie willen.”

Liefde voor Amerikaanse sporten

Tim Nieuwkerk - Apeldoorn Monarchs“Alle sporten met een bal spreken mij wel aan, behalve korfbal. Amerikaanse sporten hebben mij altijd aangetrokken. Vroeger hebben we met een aantal mannen van de Monarchs veel samen gebasketbald in de buurt waar we allemaal woonden. De NBA was helemaal hot toentertijd. Ik keek op Eurosport ook nog heel veel naar de NFL. Erg toffe sport vond ik toen al. Flag Football it is weer helemaal anders. Ik hou van de tactische benadering van de sport. En het is veel rennen, vliegen, vangen, etc. Heerlijk. Ik wist al best veel van American Football. Zo kende ik de meeste regels al wel.”

Boys from the hood

“Wat ook mee heeft gespeeld om deze sport te gaan doen, is de aanwezigheid van Leo, Colin, Raymond en Randy. De boys van vroeger uit de buurt en van de middelbare school. Via Leo en Facebook leerde ik de Flag-variant kennen. Een beetje de zaalvoetbal variant van American Football, zeg maar. Ik heb toen contact opgenomen, waarna ik met open armen werd ontvangen.”

Weinig doen tijdens corona

“Superbalen dat corona roet in het eten heeft gegooid tot nu toe. Echt jammer. Mezelf fit houden is wel een dingetje. Fitnessen en hardlopen vind ik helemaal niks. Ik ben een echte balsporter en teamsporter. Ik doe dus vrij weinig op dit moment. Gelukkig beschik ik over een redelijke goede basisconditie, maar het zal wel tegenvallen als we weer beginnen.”

Betrokken om de sport te laten groeien

“Ondertussen ben en voel ik me erg betrokken bij de club, bij het team. Ik vind dat als je iets doet en ergens voor gaat dat je dat goed moet doen. Buiten dat is het gewoon een toffe sport die Apeldoorn erbij hoort te hebben. Met jeugdteams en een eigen veld. Dan kan deze sport in Apeldoorn groeien. Ik hoop zelf dan ook dat een samenwerking met bijvoorbeeld Robur ’58 van de grond komt. Dan komen er een paar mooie Amerikaanse sporten in Apeldoorn bij elkaar.”

Behalve fanatiek ook leuk en gezellig

“Wat de toekomst ook brengen zal en hoe 2021 ook gaat lopen, ik hoop dat we snel weer aan de bak mogen met het hele team. Dat we gauw weer wedstrijden kunnen spelen. Het is gewoon heel leuk om deze sport te doen en Monarchs is een gezellige club. Er is bovendien nog ruimte voor meer fanatieke en gezellige sporters. Dus als we weer mogen, kom dan zeker eens meedoen!”

Tim Nieuwkerk - Apeldoorn Monarchs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).