VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsOndanks strijdlust geen winst voor Apeldoorn Monarchs in Groningen

21 oktober 20190

Winst Apeldoorn MonarchsAfgelopen weekend reisden de Apeldoorn Monarchs af naar het hoge noorden. Op de velden van de Groningen Giants waren de Hyena’s uit Den Haag, de Spartans uit Breda en de Dominators uit Utrecht de tegenstanders.

Vechthonden uit Den Haag houden Monarchs af van winst

De eerste wedstrijd tegen de Hyena’s begon voortvarend. Al snel koesterde de club uit Apeldoorn een kleine voorsprong, mede door twee touchdowns van Josh, die dit keer weer vaker op zijn vertrouwde positie van running back stond. Maar zoals het Amerikaanse spreekwoord luidt: it ain’t over till the fat lady sings. De Hyena’s deden hun naam als echte vechthonden eer aan en wisten toch onze defense in de luren de leggen. Daarmee trokken ze in de laatste 2 minuten toch nog de overwinning naar zich toe: 13-21.

Spartans moeten tot het naadje gaan

Met die – toch wel – teleurstelling moesten de Apeldoorn Monarchs meteen daarna weer aan de bak. Dit keer was de “zusterclub” Breda Spartans (de Spartans spelen dit seizoen onder de licentie van Apeldoorn Monarchs, red.) de tegenstander. Goede herinneringen hadden de Monarchs niet aan dit team, aangezien ze in een oefenwedstrijd voorafgaand aan het seizoen flink van de mat werden gespeeld. Dat de Monarchs hard bezig zijn om te verbeteren bleek dan ook wel uit de uitslag. Er werd weliswaar verloren, maar met een stand van 19-21 bleek dat het dit keer om details ging.

Dominators nemen revanche op nederlaag Pink Bowl

Met twee zwaarbevochten nederlagen, bleek dat te voelen in de beentjes. Hoewel op Utrecht Dominators nog slim werden verslagen op de Pink Bowl, bleek de dominante tegenstander in de laatste wedstrijd van de dag toch een maatje te groot. Ondanks de tweede touchdown van de dag voor Leo Lopulalan, kon de club uit Apeldoorn geen potten meer breken tegen de vrienden uit Utrecht. Met een 13-45 verliesbeurt en drie nederlagen totaal dropen de Apeldoorn Monarchs af uit Groningen.

Tevreden over ontwikkeling en strijdlust

Ondanks de resultaten van vandaag klonk coach Frans Gomersbach hoopvol. “Door kleine foutjes en een aantal verkeerde beslissingen hebben we de winst uit handen gegeven vandaag. Maar verder ben ik tevreden over ons spel en de kansen die we creëren. Volgende keer valt het kwartje onze kant op!” Aanvallende captain Robin Triesscheijn kon zich vinden in de woorden van zijn coach: “Ik heb genoten van de strijd die iedereen leverde vandaag, iedereen ging tot het naadje. Dus props voor de spirit, de inzet en ook de kwaliteit want we hebben het zeker de Hyena’s en Spartans zeer moeilijk gemaakt met zowel onze offense als onze defense.

Foto’s: Djona Tehupuring – Djoonstarr Vidz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).