VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

InterviewsNieuws“Dat ons teams ondanks corona zo hecht is, maakt dat seizoen al is geslaagd”

11 november 20201

Terwijl het coronavirus Nederlands wederom in zijn greep heeft en de genomen kabinetsmaatregelen ervoor zorgen dat we ons even niet op het veld kunnen begeven, willen we je vooral op de hoogte houden van de dingen die wél gebeuren bij de Apeldoorn Monarchs. Zo wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de herstart van de competitie, worden samenwerkingen met clubs in de regio versterkt en zoekt het bestuur op Flag Football meer te promoten om zo in de toekomst nieuwe leden te mogen verwelkomen. Ondertussen proberen we onderling vooral veel contact te houden. Dat gebeurt onder meer online via Whatsapp, via meetings in Teams en andere spelers spelen weer fanatiek het spel NFL Fantasy League.

Ondertussen praten we ook bij met de betrokkenen van onze club over hoe het hen vergaat in coronatijd. Vorige keer spraken we coach Frans. Dit keer gaan we in gesprek met Stéphanie Kok, een van de twee dames in de huidige Monarchs-selectie.

Stephanie Kok - Apeldoorn MonarchsHoe ben jij in aanraking gekomen met Flag Football?

Carlijne heeft mij aan deze leuke sport geïntroduceerd. Ik leerde haar kennen toen we samen werkten bij het Apeldoorns Koffiehuys. Zij vertelde toen uitgebreid en enthousiast over American Football. Toen ik haar vertelde dat ik een tijdje rugby heb gespeeld, een enigszins soortgelijke sport, moest ik wel een keertje met haar mee om haar sport te leren kennen. En zo gezegd zo gedaan!

Wat trok jou aan in deze sport?

In eerste instantie de leuke mensen! Gelijk de eerste training werd ik zo hartelijk ontvangen en is het hele spelletje aan mij uitgelegd waardoor ik mij heel welkom voelde in zowel het team als het spel. De sport zelf is gewoon super leuk! Het draait om tactiek, lekker actief bezig zijn, maar het ook gezellig hebben en goed samenwerken. Er zijn veel spelregels, maar in de basis is het een fijn en gemakkelijk toegankelijk spel voor iedereen.

Wat doe je zoal als je niet op het veld staat?

Ik studeer Toegepaste Psychologie en ben op het moment bezig met mijn afstudeerstage bij Atlant Zorggroep. In mijn vrije tijd schrijf en lees ik voornamelijk; ik houd mega veel van boeken. Daarnaast vind ik het leuk om een serie/film te kijken, te koken en breng ik veel tijd door met mijn vriendin, vrienden en familie.

Hoe ben je ooit begonnen met schrijven?

Dat is op de basisschool begonnen. Ik vond het altijd al geweldig om in mijn eigen fantasie op te gaan en dit te beschrijven. Ik denk dat het met name ook om die fantasie draait: ik hou van magische verhalen. Eén van die verhalen is nu in de wereld in de vorm van mijn Onbegrensd duologie. Dat is een tweedelige Young-Adult serie over Dustin, een bovennatuurlijke jongen.

Waar haal je je fantasie vandaan om dat vervolgens te vertalen naar een boek?

Het verhaal voor Onbegrensd is ook begonnen op de basisschool en die fantasie kwam voornamelijk van veel films en boeken uit hetzelfde Young-Adult/fantasie genre. Maar dan uiteraard in een nieuw jasje, want creativiteit en originaliteit vind ik heel belangrijk! Vandaag de dag haal ik mijn inspiratie uit eigenlijk alles, dingen die ik in het dagelijks leven tegenkom en meemaak, vragen die in mij opkomen. Dit vertaal ik nu grotendeels naar korte, Engelse gedichten, maar daarnaast heb ik nog genoeg ideeën waar boeken van geschreven gaan worden.

Wat was je droom als klein meisje?

Je ziet het vast niet aankomen, maar een boek uitbrengen natuurlijk! Schrijven zou ik het wel, maar het vervolgens uitgeven is wel lastig. Ik heb lang gezocht naar een uitgeverij voor mijn verhaal, maar uiteindelijk is Onbegrensd de Verlorene in november 2018 uitgekomen en volgde Onbegrensd de Verrader afgelopen september. Dat voelde echt als een droom die uitkwam!

Wat zou je ooit nog eens willen doen in je leven?

Dit vind ik wel een lastige vraag! Ik denk dat ik heel veel nog wil doen. Ik ben nog jong en weet niet precies wat ik wil gaan doen ‘als ik later groot ben.’ Maar dat is ook precies de manier hoe ik het wil en wat het leven leuk maakt.

Nog even terug naar de sport: je bent één van de weinige dames. Waarom zouden meer dames in Apeldoorn deze sport moeten doen volgens jou?

Ik ben ervan overtuigd dat er geen jongens- of meisjessporten zijn. Alle sporten zijn jongens- EN meisjessporten! Daarom wat redenen waarom iedereen deze sport zou moeten doen, en ja ook de dames want dan zijn we niet meer met zo weinig: Flag Football is een heel veelzijdige sport. Je daagt je lichaam uit in o.a. uithoudingsvermogen, kracht en snelheid, je mind in tactieken bedenken en patronen zien en je hart om plek te maken voor een hele sportieve en fijne familie.

Wanneer is dit seizoen alsnog voor je geslaagd?

Het is echt super jammer dat we door de Corona situatie niet kunnen trainen en wedstrijden mogen spelen. Desondanks houden we wel contact met elkaar en benutten we de tijd nu ook om achter de schermen bezig te zijn. Dat maakt dat het seizoen voor mij nu ook al geslaagd is. En daarnaast kijk ik uiteraard erg uit naar de tijd dat we gewoon weer met zijn allen het veld op kunnen om dit mooie spel te spelen!

Stephanie Kok - Apeldoorn Monarchs

Foto: Bob de Calonne

One comment

  • Marco Kok

    15 november 2020 at 17:04

    Leuk interview met Stéphanie. Originele vragen met spontane antwoorden. En een goede oproep voor meer spelers aan deze sport.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).