VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsNieuwe coronamaatregelen stellen start competitie verder uit

29 september 20200

De American Football Bond Nederland (AFBN) heeft naar aanleiding van de persconferentie over het coronavirus besloten om alle competities stil te leggen tot in elk geval 19 oktober van dit jaar. Door toename van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames zijn de maatregelen om corona tegen te gaan flink aangescherpt. Deze aanscherping moet leiden tot het indammen van de opmars van het coronavirus.

Jammer maar begrijpelijk

“Een domper voor de competitie en de spelers. We hadden er enorm zin in. Toch gaat veiligheid boven alles en begrijpen we het kabinetsbesluit volkomen. We hebben zowel met de bond als andere verenigingen de afgelopen periode gekeken naar oplossingen die binnen alle veilige kaders pasten, maar corona haalt gewoon alle scenario’s in. Leg daar de cijfers naast die laten zien dat corona momenteel weer flink terrein wint, dan kun je begrijpen dat de regering ingrijpt en met verscherpte maatregelen komt. Even geen competitie dus!”, zegt Randy Gasper-Rothengatter, voorzitter van de Apeldoorn Monarchs.

Niet spelen, wel trainen

Met het stil leggen van de competitie bedoelt de AFBN dat tot 19 oktober er geen wedstrijden, geen scrimmages, geen vriendschappelijke wedstrijden en ook geen gezamenlijke trainingen zijn toegestaan. Binnen de eigen vereniging mag er getraind worden. Publiek is hierbij niet toegestaan en de kantines dienen ook gesloten te blijven, zolang de gemeentes dit ook zo blijven besluiten.

Hopelijk dragen trainingen bij aan extra weerstand

“We maken pas op de plaats en gaan alleen aan de slag met wat wel kan. Zo mogen we wel gewoon trainen, al is dat volgens de voorwaarden en beperkingen zoals ze eerder dit jaar golden. We doen dat op de reeds bekende dagen en tijden en houden hierbij toezicht op het naleven van de basisregels. Dat we kunnen trainen is in elk geval heel fijn. Spelers kunnen zo wel hun geliefde spelletje doen, even stoom afblazen na een drukke dag. De intensiteit ligt bovendien op een dusdanig niveau dat het echt gezond is om even te kunnen sporten. Hopelijk draagt dat weer bij aan een beetje extra weerstand”, aldus Gasper-Rothengatter.

Vervolg competitie afhankelijk van ontwikkelingen rond corona

De AFBN hoopt op 25 oktober weer met de Flag Football-competitie te kunnen beginnen. Al houdt ze in hun schrijven aan de verenigingen meteen een slag om de arm. De maatregelen van het kabinet duren in elk geval tot 19 oktober. Dan wordt weer gekeken wat de stand van zaken is. Indien de nu genomen maatregelen niet leiden tot het gewenste resultaat, zal de (her)start van de Flag Football-competitie nog langer op zich laten wachten. Kortom: wordt vervolgd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).