VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsNauwe samenwerking leidt tot snel alternatief oefentoernooi

15 september 20200

Sinds bekend werd dat de Arnhem Falcons en Nijmegen Pirates met flag football-teams zouden gaan deelnemen aan de landelijke competitie, hebben de Apeldoorn Monarchs de samenwerking met deze regioteams geïntensiveerd. Ook Breda Spartans zijn hierbij nauw betrokken, omdat zij onder de licentie van de Monarchs spelen.

De samenwerking ging tot dusver vooral over kennisdeling en promotie van het flag football in regio Gelderland. In dat kader werden onderling al eens gezamenlijke trainingen georganiseerd.

In no-time alternatief oefentoernooi georganiseerd

Dat de samenwerking steeds meer handvatten krijgt, blijkt ook uit het snelle schakelen nadat de bond de eerste speeldag uitstelde. Dat gebeurde in verband met een mogelijk coronageval bij het thuisteam (Den Haag). Binnen een dag werd door het collectief een alternatief oefentoernooi opgezet met vijf deelnemende teams. De locatie van de Arnhem Falcons werd hiervoor beschikbaar gesteld.

Rookies Monarchs maken eerste speelminuten en scoren touchdowns

Aanwezige teams waren de Nijmegen Pirates, Apeldoorn Monarchs, Breda Spartans, Rotterdam Anaconda’s en gastheer Arnhem Falcons. De Spartans deden met vier overwinningen in vier wedstrijden het meest van zich spreken. De Apeldoorn Monarchs speelden drie wedstrijden, waarvan er twee werden verloren en één winnend werd afgesloten.

Een mooie opsteker tijdens dit oefentoernooi was dat “rookies” Niels Westerink, Tim Nieuwkerk en Eliane Haisma hun eerste speelminuten maakten in het tenue van de Monarchs. Zij scoorden allen bovendien hun eerste touchdowns voor het team.

Apeldoorn Monarchs - A-League - Arnhem Falcons 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).