VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsMonkeys with Attitudes prolongeren Veluwe Bowl, Apeldoorn Monachs vijfde

12 juli 20210

Meer dan anderhalf jaar moesten spelers erop wachten: een potje Flag Football. De eerste twee zondagen van juli maakten een einde aan dat lange wachten. De Apeldoorn Monarchs organiseerden hun tweede Veluwe Bowl, een kleine Flag Football-competitie, om spelers vlieguren te laten maken, het spelletje te leren kennen en weer plezier te maken. Uit de competitie kwam ook een winnaar. De Monkeys with Attitude uit Amsterdam en omstreken werden de winnaar van de Veluwe Bowl en prolongeerden hiermee hun titel.

(Artikel gaat verder onder de foto)

Veluwe Bowl - Apeldoorn Monarchs

Coronamaatregelen zetten streep door de competitie

Toen de AFBN (de bond, red.) na alle coronaperikelen besloot om de Flag Football-competitie door te schuiven naar het volgende seizoen, werkten de Apeldoorn Monarchs aan een “post-covid-competitie”. Monarchs-voorzitter Randy Gasper-Rothengatter is initiatiefnemer van deze mini-competitie: “Het is heel begrijpelijk dat de AFBN) na zoveel maatregelen, uitstel en updates alles competities hebben doorgeschoven naar een nieuw seizoen. Ik had het te doen met de competitieleiders. Zij hebben immers meerdere competities om vorm te geven in meerdere disciplines. Als je dan te maken krijgt met strengere, weliswaar begrijpelijke, steeds veranderende maatregelen om de covid-pandemie in te dammen, is daar niet tegen te werken met alle vrijwilligers”.

Veilig alternatief voor vlieguren en plezier

“Als we de virus-experts mochten geloven, wisten we dat er een moment zou komen dat sporten weer groen licht zou krijgen. Hoewel onze leden de kalmte konden bewaren, merkte je aan alles dat ze weer heel graag op het veld wilden staan. Krachten meten. Met elkaar en met anderen. We hadden bovendien net voor corona onze contributie verhoogd. Je wilt als bestuur de leden dan ook wat kunnen bieden. Die verantwoordelijke druk hebben we bij onszelf neergelegd. Toen ben ik in eerste instantie met de clubs uit de regio (Arnhem Falcons en Nijmegen Pirates) gaan bedenken, hoe we met elkaar iets kunnen organiseren om bij groen licht een veilige competitie te organiseren. Doel moest vooral zijn om de spelers vlieguren te bieden, de teams te laten wennen aan speelsystemen en boven alles plezier maken. Een ander doel was om ons als Gelderse clubs te verenigen als ambassadeur van de Flag Football-sport in Gelderland. Al die doelen hebben we gelukkig weten te bereiken.”

(Artikel gaat verder onder de foto)

Veluwe Bowl - Apeldoorn Monarchs

Nieuwe leden kennis laten maken met Flag Football

“De mini-competitie werd uiteindelijk toch iets groter dan was bedacht. Toen we met Arnhem en Nijmegen dit idee aan het bespreken waren, hadden we ook hulp van buitenaf nodig. In eerste instantie werd dat Utrecht Dominators. Al snel werden daar ook de teams toegevoegd die eerder de Veluwe Bowl speelden. Een titelverdediger niet uitnodigen, kon in mijn ogen niet. Al snel hadden we er drie teams bij en stonden we afgelopen weekenden met 7 teams op de Veluwe Bowl te strijden. Omdat er heel veel nieuwe spelers ingepast werden in alle teams, konden we de competitie niet “officieel” onder de AFBN laten vallen. Dat zou een té administratieve uitdaging zijn geweest op zo’n korte termijn. Iets wat overigens goed werd opgepakt door de wedstrijdcommissie. Ik denk ook dat dat goed is, want we hebben de potentieel nieuwe leden wel weten te overtuigen na deze zondagen, denk ik.”

Monkeys winnaar, Apeldoorn Monarchs vijfde

“Met Monkeys with Attitude hebben we een waardige winnaar van de Veluwe Bowl. Ze hebben inderdaad soms een pittige attitude, tegelijkertijd zijn ze met hun spelplezier en goede plays ware ambassadeurs voor de Flag Football-sport. Ze zijn niet te beroerd om andere teams mee te nemen in hun kennis en enthousiasme. Zowel op als naast het veld. Het was vooral mooi om te zien dat elk team zijn eigen spel, spelers en karakters hebben. Ze zijn flink aan elkaar gewaagd. En wijzelf deden het ook niet slecht. We hadden weliswaar een moeizame eerste ronde in Utrecht, maar in Arnhem waren we iets meer op oorlogssterkte. Dat resulteerde ook in twee mooie en vooral goede overwinningen. Een mooie start om het vreemde seizoen mee te eindigen. Wordt volgend seizoen vervolgd!”, besluit Gasper-Rothengatter.

De eindstand

  1. Monkeys with Attitude
  2. Nijmegen Pirates
  3. Utrecht Dominators
  4. Arnhem Falcons
  5. Apeldoorn Monarchs
  6. Breda Spartans
  7. Purmerend Barbarians
Proeftraining

De Apeldoorn Monarchs nemen een korte zomerpauze tot 25 augustus. Vanaf maandag 26 augustus starten we langzaam de trainingen weer op. De trainingen zullen dan weer elke maandag en woensdag plaatsvinden vanaf 20.00 uur. Meer nieuws hierover binnenkort. Wil je deel zijn van onze sport en een nieuw seizoen Flag Football? Meld je dan nu alvast aan voor een proeftraining. Aanmelden kan via deze link: https://forms.gle/H4Tnspebzgw5tH8H8

Veluwe Bowl - Apeldoorn Monarchs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).