VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsMonarchs weer op het trainingsveld na versoepelde coronamaatregelen

14 mei 20200

Wie de social media van onze organisatie in de gaten heeft gehouden, heeft kunnen zien dat de spelers van de Apeldoorn Monarchs deze week de training weer hebben opgepakt. Aanleiding voor de start zijn de versoepelde coronamaatregelen die betrekking hebben op het gezamenlijk sporten in de buitenlucht. Als leidraad om dat op een veilige manier te doen, hanteren wij de “Protocollen verantwoord sporten” van de NOC-NSF.

Verantwoord sporten

De belangrijkste maatregelen komen overeen met maatregelen die reeds van toepassing zijn. Zo blijven spelers met koorts thuis. Dat geldt ook als ze symptomen hebben zoals neusverkoudheid, hoesten of benauwdheid. Niet alleen bij de speler zelf, maar ook als dergelijke symptomen voorkomen in zijn of haar huishouden. Verder houden we 1,5 meten afstand, niezen of hoesten we in onze ellenboog, gebruiken we papieren zakdoekjes en blijven alle faciliteiten rondom de velden dicht. Dat betekent in sportkleding aankomen en vertrekken; douchen is niet mogelijk. Behalve deze “greep” van protocollen, lees je hier het volledige protocol van de NOC-NSF.

120%

Deelnemen aan de trainingen is geheel vrijblijvend. Voor de spelers die wel komen gelden behalve de NOC-NSF-protocollen, ook de acceptatie van full commitment aan het team en 120% toewijding aan de sport. De 1,5 meter vrijheid die nu krijgen vanuit het Rijk om met elkaar te sporten, wil de Apeldoorn Monarchs benutten om zich klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.

Trainingslocaties en tijden

Mensen die kennis willen maken met de sport zijn welkom. Zij worden wel verzocht eerst contact op te nemen met de club. De trainingen vinden momenteel op twee verschillende locaties plaats:

  • Maandag: 15 tot 21.45 uur bij AVV Columbia**
  • Woensdag: 19.00 tot 21.00 uur bij de velden aan de Musschenbroekstraat

** Verzamelen buiten de hekken: het vorige team moet eerst veilig de velden verlaten, voordat het volgende team veilig de velden op kan.

Geen informatie over competitie

Of de huidige competitie en daarmee het Flag Football-seizoen officieel is beëindigd en of een nieuw seizoen al dan niet op handen is, is niet duidelijk. Het meest recente nieuws op de website van de American Football Bond Nederland (AFBN) gaat nog over de beginsituatie rondom het coronavirus. Daarin wordt gesproken over drie mogelijk scenario’s. Die scenario’s zijn inmiddels door de ontwikkelingen van het coronavirus niet meer haalbaar. De club(s) wacht(en) op nadere informatie.

Veluwe Bowl II afgelast

Ondanks de versoepelde coronamaatregelen gaat de Veluwe Bowl dit jaar in elk geval niet door. De tweede editie wordt doorgeschoven naar een nog nader te bepalen datum in 2021.

Versoepelde Coronamaatregelen - Eliane     Versoepelde Coronamaatregelen - Eliane     Versoepelde Coronamaatregelen - Eliane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).