VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsMonarchs pakken twee klinkende zeges in zonovergoten Lelystad

16 mei 20220

Het was een warme lentedag op een prachtige locatie waar alle teams hartelijk werden ontvangen. Dat kunnen ze wel bij de Lelystad Commanders, een club die wel tackle en flag jeugd heeft, maar geen senior team heeft in de nationale flag football-competitie. Voor de Apeldoorn Monarchs werd het behalve een mooie zonnige dag ook een sportief mooie dag. De Apeldoorners pakten twee overtuigende overwinningen. Opvallende aanwezige: Josh de Haas. De voormalig quarter- en running back van de Monarchs besloot enige tijd terug gas terug te nemen in verband met zijn studie, maar bleek alles dusdanig op orde te hebben dat hij weer aan kon haken. Hij beloonde zichzelf en zijn team met twee touchdowns en had daarmee een groot aandeel in de overwinningen van de Monarchs.

Vol gas tegen de Broncos

Een eerdere ruime overwinning in de competitie tegen de Broncos gaf de Monarchs het vertrouwen om dit in de herhaling nog eens fijntjes over te doen. Zonder enige overschatting, gaven de Apeldoorners vanaf minuut vol gas. De openingsscore van Gasper-Rothengatter was snel een feit en bleek een opmaat voor vele touchdowns op deze warme zondag. Niek Scholten scoorde vervolgens uit een pick six. Deze touchdown kwam voort uit wat verwarring, aangezien de Broncos-QB van mening was dat zijn arm werd geraakt. De scheidsen waren een andere mening toebedeeld waardoor de pick six een feit was. Nadat de Monarchs nog verder uitliepen, deden de Broncos wat terug. Na rust breidden de Apeldoorners andermaal de stand verder uit en werd er een klinkende 45-20 overwinning geboekt. Rookie en debutant Jamie Mulder liet meteen van zich gelden. Met een paar mooie catches, een flinke rush én een gescoorde point after touchdown (PAT) had ook hij een groot aandeel in deze overtuigende zege.

Eerste team van de Barbarians brengen Monarchs terug op aarde

Waar de Monarchs even op een roze wolk mochten zweefden na een klinkende zege, bracht het eerste team van de Barbarians de ‘koninklijken’ weer terug op aarde. De bewegelijke offence vond overal gaten in de verdediging, waardoor ze snel uitliepen. Pas na een flinke achterstand mochten de Monarchs een keer scoren van de Barbarians. Later deed Robin Triesschijn het nog een keer heup swingend over, maar meer dan dat deden de heren uit Purmerend de Apeldoorners niet cadeau. Met 49-13 konden de Monarchs zich met enig realisme klaarstomen voor het tweede team van de Barbarians.

Tweede team Barbarians niet opgewassen tegen de Monarchs

Een mix van talenten en veteranen: daaruit bestaat het tweede team van de Barbarians. Vaak blijkt dit team een lastige tegenstander van de Monarchs. Zo bleek ook in de eerste helft, waar de score redelijk gelijk opging. Het stond dan bij rust ook gelijk. De Monarchs waren echter in het voordeel dat ze in de tweede helft mochten beginnen met de aanval. Dankzij een snelle touchdown sloeg het team meteen een gat. Na die belangrijke touchdown lukte het de Apeldoorners ook steeds beter om de offense van Barbarians II te ontregelen. De ploeg uit Purmerend kwam er in de tweede helft amper nog aan te pas. De aanval van de Monarchs stoomden vervolgens door naar een 34-13 zege.

Zeer tevreden over deze speelronde

Coach Frans Gomersbach was meer dan tevreden over deze speelronde. “Als je 91 punten scoort over drie wedstrijden, dan heb je het aanvallend ontzettend goed gedaan. Alleen het beste team van de Barbarians, die toch altijd flirten met een plek in de play-offs, wist onze aanval te ontregelen en toch scoren we er ook tegen hen nog 13. Een schrale troost. De defence heeft daar tegenover een aantal mooie interceptions neergezet inclusief een pick six. Ook was Eliane Haisma de koningin van de sacks. We hebben ons hier met een gehavend team van onze beste kant laten zien en de wedstrijden die we mogelijk konden pakken, ook daadwerkelijk gepakt. En dat met deze temperaturen. Ik ben zeer tevreden over de prestatie van ons team!”

Blessure Van der Poel flinke smet op de dag

Een smet op de positieve wedstrijddag was de blessure van startend quarterback Robert van der Poel. Tijdens de wedstrijddag in Almere ging het al eens goed mis met zijn enkel, waardoor hij de wedstrijddag in Apeldoorn aan zich voorbij moest laten gaan. Nu hij weer speelklaar was, sloeg het noodlot toch weer toe. Wederom zakte Van der Poel door dezelfde enkel, waardoor het erop lijkt dat het voor hem einde seizoen is. Van der Poel is daarmee de volgende in goed gevulde ziekenboeg. Tyson Malaiholo (gescheurde kruisband), Stéphanie Kok (duim), Arthur Sahertian (herstel covid), Yoran Pattipeilohy (herstel covid), Leo Lopulalan (enkel) en rookie Julius Koorenhof (duim) zijn allemaal uit de roulatie. Lopulalan lijkt op de weg terug. Hij trainde onlangs weer voor het eerst mee, maar is nog niet wedstrijdfit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).