VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsMonarchs pakken na stroeve start eerste overwinning in nieuw Flag Football-seizoen

20 september 20210

Apeldoorn Monarchs - Senior Flag FootballEin-de-lijk! We mochten weer. Anderhalf seizoen heeft de competitie stilgelegen; afgelopen zondag mochten de Apeldoorn Monarchs de kicksen weer onderdoen voor een heuse competitiedag. Het team ging er met goede moed heen. De drie tegenstanders die op het speelschema stonden waren op papier gelijkwaardig. Het zou dus wel eens een mooie dag kunnen worden.

Overklast

Een mooie dag werd het. Qua weer. Strakblauwe licht, een heerlijke nazomerzonnetje en een graad of 22 waren de natuurlijke ingrediënten van de dag. Qua spel werden de “Koninklijken” al snel uit de droom geholpen. Purmerend Barbarians had – na eerder verlies tegen de Monarchs op de Veluwe Bowl – goed hun huiswerk gedaan. Ze haalden de angel uit de aanval van de Apeldoorners en wisten zelf een aantal keer Apeldoornse defensie te overklassen. De eindstand op de borden werd 7-45 in het voordeel van de Noord-Hollanders.

Uitsprint komt te laat

Tegen de Den Haag Hyena’s verliep het aanvallend een stuk beter. Meerdere spelers werden in stelling gebracht voor de nodige voorwaartse progressie. Scores bleven echter lang uit en ook verdedigend was het lek echter nog niet boven. Bij rust stonden de Hyena’s dan ook ruim voor. Het ging echter bijna mis toen de Haagse spelers door de scheidsrechters naar de zijlijn werden gestuurd vanwege het ontbreken van de juiste mondbescherming. De Monarchs benutte een tijdelijke overtalsituatie en kropen zo dichterbij het tweede team uit Den Haag. Eenmaal op volle sterkte bleek de wederopstanding van de Monarchs te laat te komen. De Hyena’s wonnen nipt met één touchdown verschil: 26-33.

Apeldoorn Monarchs - Senior Flag Football

Drie keer is scheepsrecht

Tijdens de derde en laatste wedstrijd werd de aanval weliswaar door blessures omgegooid, maar dat mocht de pret niet drukken. De aanvalsmachine kwam tegen het tweede team van Purmerend Barbarians namelijk meteen goed op gang. De Apeldoorners pakten als snel een voorsprong en bouwden dat beetje bij beetje uit. Ook de verdediging stond een stuk sterker dan in de eerste twee wedstrijden. Daardoor werden er een aantal belangrijke stops gemaakt, die ervoor zorgden dat de voorsprong geen seconde uit handen werd gegeven. Hoewel het nog even spannend werd, trokken de Monarchs de laatste wedstrijd van de dag naar zich toe.

Debutant maakt twee touchdowns

Hoogtepunt tijdens deze wedstrijd waren de twee touchdowns voor de in de competitie debuterende Eliane Haisma. Vooral haar eerste touchdown zorgde voor ontlading bij haarzelf en haar team en zorgde tevens voor kippenvel bij de coach. Op 10 oktober verplaatst de Flag Football-karavaan zich naar Utrecht waar de Monarchs het onder andere gaan opnemen tegen de regerende landskampioen Den Haag Hyena’s.

Apeldoorn Monarchs - Senior Flag Football

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).