VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsMonarchs pakken vlak voor de winterstop dikverdiende overwinning

29 november 20210

De laatste wedstrijddag voor de winterstop werd enigszins een bijzondere wedstrijddag. De dag paste namelijk precies binnen de aangescherpte corona-maatregelen van het kabinet. Na de laatste wedstrijd kon de host Enschede Broncos keurig op tijd de poort sluiten en daarmee sloten de teams ook het eerste deel van de competitie af. De titel van winterkampioen gaat, niet geheel verrassend natuurlijk, naar de 11-voudige landskampioen Den Haag Hyena’s I. Leuker nieuws voor onszelf: de Monarchs pakten net voor de winterstop een welverdiende overwinning.

Covid-afzeggingen

De laatste speeldag kende echter ook wat pechgevallen. Lightning Leiden en Den Haag Hyena’s II trokken zich terug voor deze competitiedag. Beide teams kampten volgens de officiële lezing met corona-gevallen en waren daarom niet in staat om aan de andere kant van het land deel te nemen aan de competitie. Jammer, want beide teams liggen redelijk op het niveau van de Monarchs en dus was er hoop op minstens één overwinning.

Broncos boeken progressie 

Voor de Apeldoorn Monarchs betekenden die afzeggingen dat er slechts één wedstrijd op het programma stond en wel tegen gastheer Enschede Broncos. Het team uit het verre oosten liet de laatste wedstrijden veel progressie zien en dus waren de Monarchs beducht op deze tegenstander. Vol focus en concentratie verschenen de Apeldoorners aan de start.

Goede start Apeldoorn Monarchs

Van onderschatting was dan ook geen sprake en dat bleek al snel. De Monarchs wisten zonder enkele keer een bal te laten vallen met een aantal plays de endzone te bereiken. Eliane Haisma, sinds kort meetrainend met The Dutch Lions, opende de score met alweer haar derde touchdown van het seizoen. Daarna was het de beurt aan de defense om zich te laten zien. Ook zij stonden als een huis en gaven amper kansen weg.

Perfecte eerste helft

De offense kon vervolgens flink profiteren van de solide defense. Elke balbezit-situatie in de eerste helft werd omgezet in touchdowns van respectievelijk Randy Gasper-Rothengatter, Robin Triesscheijn en Leo Lopulalan. Daarmee stond het bij rust al 0-26 voor de Apeldoorners. “Dit was misschien wel de beste eerste helft die we ooit als Monarchs hebben gespeeld”, analyseerde coach Frans Gomersbach na de wedstrijd.

Meer tegengas Broncos, Monarchs slepen overwinning er slim uit

In de tweede helft gaven de Enschedeërs meer tegengas. Hun eerste touchdown was dan ook snel een feit. De Monarchs reageerden meteen met een touchdown van Gasper-Rothengatter, die zich vrij speelde om vervolgens een vlijmscherpe pass  van Triesscheijn te ontvangen. Nadat het extra punt was binnengehaald wisten de Broncos nog een keer te scoren, maar de Apeldoorners speelden de wedstrijd na een mislukte laatste aanval van de Broncos, slim en verstandig uit. Een klinkende overwinning werd daarmee uit het vuur gesleept.

Rustig aan de bal

Coach Frans Gomersbach was erg tevreden. “We speelden vandaag erg goed. Goede focus, scherpe flag pulls, slimme offensive plays. Zowel aanvallend als verdedigend stonden we erg goed. Wat me vooral opviel was dat we erg rustig bleven aan de bal, dat leidde tot goede keuzes. Het was misschien wel de sleutel tot de overwinning. We trainen er natuurlijk op, al was het nu erg gaaf om te zien dat het vandaag allemaal lukt.”

Veel familie in de regio die niet konden komen kijken

Ook line-backer Sanny Lopulalan had lovende woorden voor de teampresentatie: “Het ging echt lekker vandaag, een mooie en terechte overwinning. Bovendien was het een erg leuke wedstrijd om naar te kijken. Jammer daarom dat er geen publiek bij mocht zijn. Veel spelers van de Monarchs hebben familie in de regio wonen hier. Ze zouden allemaal komen, maar dat werd onmogelijk met de aangescherpte maatregelen.”

Broncos aanwinst voor de competitie

Niek Scholten, speler en bestuurder van de Monarchs voegde daar nog aan toe: “De Broncos zijn overigens een ontzettende leuke groep om tegen te spelen. Zij hebben ons in alle opzichten een goede dag bezorgd. Behalve de overwinning hebben ze ons erg goed geholpen bij het scheidsen en was de algehele organische top!”

Overwinning Apeldoorn Monarchs

Foto: archief

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).