VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsMonarchs moeten laatste speeldag afmelden door coronagolf

9 juni 20220

Het wedstrijdverslag van zondag kan al geschreven worden: de Apeldoorn Monarchs gingen niet. Een seizoen lang bleef het team gevrijwaard van coronagevallen, ineens is daar dan toch een klein golfje. En juist dat kleine golfje zorgt ervoor dat de spelers die nog niet in de lappenmand zaten zondag niet kunnen opdraven. Het team is dusdanig gehavend dat de ploeg zich heeft moeten afmelden voor de laatste speeldag in Den Haag. De wedstrijdcommissie van de bond (Wcie) is op de hoogte gesteld. Merkwaardig genoeg is via de Facebook-pagina van de Hyena’s bekend geworden dat de afzegging heeft geleid tot twee nederlagen. De Monarchs wachten nog op een verklaring van de Wcie.

Seizoen vol pech en blessures

“Ten eerste de gezondheid van onze mensen. Een aantal jongens hebben het flink te pakken”, zegt coach Gomersbach. “Die jongens zouden zondag niet halen gezien de geldende maatregelen. Maar al zou dat net haalbaar zijn geweest, dan kunnen we niet van ze verlangen om dubbel (offense en defense, red.) te spelen. Dat was nog eens een bijkomende voorwaarde, aangezien de spoeling in de selectie flinterdun is. Een van de jongens ligt meer te slapen, dan hij op zijn benen staat. Het is tekenend voor een seizoen waarin we veel pech hebben qua corona en blessures. Het is niet anders. De gezondheid van de spelers staat voorop, belangrijk dat we daar eerst naartoe gaan werken met zijn allen.”

Coronagevallen leiden tot nederlagen

De afzegging van de Monarchs wegens de vele coronagevallen heeft ertoe geleid dat beide wedstrijden tegen Hyena’s II als verloren worden beschouwd door de bond. “Een merkwaardige beslissing, die we overigens op de Facebook-pagina moeten lezen van onze Haagse vrienden”, aldus Frans Gomersbach. “We melden ons af, krijgen geen bevestiging van de bond en lezen vervolgens op Facebook dat we verloren hebben. Dan verliezen we dus een inhaalwedstrijd die we toen niet konden spelen omdat Hyena’s II zich vanwege dezelfde omstandigheden moest terugtrekken in Enschede. Zij krijgen een herkansing en wij dus niet. We snappen dan ook niet zo goed conform welk reglement wij nu wél verloren hebben en zij (toen) niet. Er zal ongetwijfeld een verklaring voor zijn, maar die gaat ons communicatief in omgekeerde volgorde bereiken, vermoed ik. Ons bestuur heeft in elk geval om uitleg gevraagd.”

Eerst gezond worden en met frisse energie er tegenaan

Voorzitter Randy Gasper-Rothengatter, zelf één van de ‘getroffenen’, baalt dat corona pal voor het einde van het seizoen nog roet in het eten gooit. “Hoewel we eindelijk weer een volledige competitie konden spelen tussen alle maatregelen door, worden we het hele seizoen al achtervolgd door pech. De ene blessure is nog pittiger dan de andere en bij de één werkt corona langer door dan de ander. We komen gesloopt en gehavend het jaar door. We trainen op halve kracht en met halve teams. Zo hadden we ons de ‘post-corona’-periode niet voorgesteld. Dat doet wat met de algemene energie binnen de vereniging én het team.”

“Belangrijk is nu vooral te werken naar een fitte selectie, zodat we meer met elkaar kunnen spelen en opnieuw aan elkaar kunnen wennen. Dat zo het plezier terugkomt bij iedereen en we met frisse energie nieuwe mensen kunnen ontvangen. En we houden ons vast aan de lichtpuntjes: we hebben in elk geval weer competitief kunnen spelen in zowel de competitie als op toernooien. Op naar nieuwe lichtpuntjes.”

Proeftrainingen

De club gaat zich de komende periode focussen op het behoud van de selectie en verdere uitbreiding ervan. Voor wie kennis wilt maken met de club en sport, breekt de komende periode een mooie periode aan. De komende weken staan in het teken van trials. Atleten, mannen en vrouwen vanaf 16 jaar, die flag football willen ontdekken kunnen zich hieronder aanmelden voor proeftrainingen. Het enige wat nodig is voor een kennismaking zijn goede voetbalschoenen en een gezonde zin voor een leuke explosieve en tactische teamsport. Meld je aan!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    MEET THE MONARCHS

    We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).