VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsMonarchs maken zich op voor nieuw flag football-seizoen

28 augustus 20200

Apeldoorn Monarchs vs Monkeys With Attitude - Bob de CalonneHet licht staat op groen voor een nieuw flag football-seizoen. Dertien clubs maken zich op om – na een door het coronavirus afgebroken competitie – het weer tegen elkaar op te nemen in de SFF-competitie van de AFBN.

Nieuwe spelers

Uiteraard zijn ook de Apeldoorn Monarchs weer van de partij. Met ruim tien competitiespelers gaan de “koninklijken uit Apeldoorn” beginnen aan het nieuwe seizoen. Carlijne Dadema en Allan van Laar hebben aangegeven te stoppen. Eliane Haisma, Niels Westerink en Tim Nieuwkerk vullen de lege plekken in het team weer op.

Maximaal trainen om talent te benutten

“Ik ben blij dat we een groot deel van de flag-selectie in tact hebben kunnen houden”, zegt coach Frans Gomersbach de redactie van onze website. “Veel spelers hebben er nu anderhalf seizoen op zitten. Ze zijn meer ervaren, weten hoe de competitie werkt, kennen de kwaliteiten van de tegenstanders. Hopelijk kunnen we veel met elkaar trainen en een flinke stap maken om structureel mee te doen in de middenmoot”, aldus Gomersbach. “Die potentie zit wel in dit team, maar het komt niet vanzelf aanwaaien. Daarvoor hebben we wel elke training met een zo’n compleet mogelijke selectie nodig om dat te kunnen bereiken”, houdt de coach een slag om de arm.

Blij met coach en spelersgroep

Nieuwbakken voorzitter Randy Gasper-Rothengatter is blij met de ontwikkelingen van dit team. “Het is fijn dat we coach Frans voor komend seizoen weer als kartrekker aan dit team hebben kunnen koppelen. Met zijn kennis en ervaring plus een talentvolle spelersgroep die voor het overgrote deel hetzelfde is gebleven, hebben we er vertrouwen in dat we op het veld een sportieve stap vooruit kunnen maken”, klinkt de voorzitter vol vertrouwen. QB Josh de Haas,  safety’s Colin Lit en Niek Scholten staan Gomersbach bij in de coaching staff.

“Als bestuur hopen we bovendien ons steentje te kunnen bijdragen. We hebben met AVV Columbia weer een mooie samenwerking en daardoor goede trainingsfaciliteiten kunnen regelen en we hebben onlangs nieuwe flags aangeschaft waar de topteams ook mee spelen. Verder krijgen onze spelers de mogelijkheid om een scheidsrechterscursus te volgen. Daarmee kunnen ze niet alleen gecertificeerd wedstrijden fluiten, maar helpt die kennis ook om nog betere plays te bedenken. Kennis is ook macht”, aldus Gasper-Rothengatter.

Competitie

De Senior Flag Football-competitie van de AFBN start op zondag 13 september. Voor de Apeldoorn Monarchs staan er dan meteen drie wedstrijden op het programma. De eerste twee wedstrijden zijn respectievelijke tegen de Nijmegen Pirates en de 010 Trojans uit Rotterdam. Beide tegenstanders speelden afgelopen twee seizoenen niet in de competitie. De derde wedstrijd wordt gespeeld tegen het eerste team van Purmerend Barbarians.

Via onze website kun je de wedstrijdverslagen lezen. Tevens kun je op deze pagina het speelschema van de Monarchs en de competitiestanden terugvinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).