VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsMidwintermarathon en Monarchs Super Bowl Sunday

18 januari 20200

Zondag 2 februari aanstaande wordt het weer een dag vol sportieve evenementen. De twee belangrijkste evenementen voor de Apeldoornse Monarchs zetten we graag even voor je op een rij. Om 15.00 uur zullen drie spelers van de Apeldoorn Monarchs meedoen aan de ‘8 van Apeldoorn’. Net als vorig jaar zullen zij duidelijk herkenbaar een poging wagen om de 8 heuvelachtige kilometers te trotseren. Langs het parcours zullen ze door teamgenoten en hopelijk veel publiek worden aangemoedigd.

Super Bowl LIV

Diezelfde zondag is het ook Super Bowl-Sunday. Het beste team van de American Football Conference (AFC) en de National Football Conference (NFC) strijden tijdens dit best bekeken sportevenement ter wereld om de felbegeerde Vince Lombardi Trophy. Vorig jaar versloegen de New England Patriots de Los Angeles Rams met 13-3. De Patriots stonden de laatste 5 jaar vier keer in de finale. In die periode wonnen zij drie titels.

American Football Conference

In de AFC-finale namen de verrassende Tennessee Titans het op tegen de Kansas City Chiefs. Hoewel het laatste team een betere ‘record’ hard in de competitie en favoriet was om door te stomen naar de Super Bowl, stonden de Titans de laatste weken op scherp. Het team uit Tennessee schakelde in eerste instantie de huidige kampioen The Patriots uit om vervolgens ook de Baltimore Ravens uit te schakelen. De Ravens hadden het beste record van alle teams dit seizoen. De Chiefs wisten in de AFC-finale de opmars van de Titans te stuiten en loodste de excellerende QB Patrick Mahomes zijn team naar de Super Bowl.

National Football Conference

In de NFC-finale stonden de Green Bay Packers tegenover de San Francisco 49ers. Beide teams stonden afgelopen tien jaar beide een keer in de Super Bowl-finale. De Packers wonnen in 2011 de finale tegen de Pittsburgh Steelers. De 49ers verloren in 2013 van de Ravens. Voor zowel de Packers als de 49ers was er alles aan gelegen om de finale te halen. De teams zijn aan elkaar gewaagd. In de competitie wonnen beide teams 13 wedstrijden en verloren ze er allebei 3. Al voorspelden de meeste football-liefhebbers een overwinning voor de 49ers. Dat voorgevoel bleek goed: het team uit San Francisco won en mag zich opmaken voor de Super Bowl-clash tegen de Chiefs.

Monarchs Super Bowl Sunday

Zondag 2 februari aanstaande is dus die Super Bowl-finale: Kansas City Chiefs vs. San Francisco 49ers. Kom die avond naar ons Super Bowl Sunday-feestje en maak samen met de coaches, trainers en spelers van de Apeldoorn Monarchs dit spektakel mee. We organiseren vanaf 22.00 uur een ‘Bring Your Own’-party – neem zelf wat lekkers mee – rondom deze finale. H3lab op het Zwitsalterrein is zo vriendelijk geweest om daarvoor hun ruimte beschikbaar te stellen.

De wedstrijd begint om 00.30 uur (voor ons begint dan de maandag). Voorafgaand doen we gezellig met elkaar een hapje en drankje, blikken we terug op het NFL-seizoen, praten we over ons eigen team en onze competitie en kijken we vooruit naar een hopelijk zinderende Super Bowl Finale. En dat allemaal in ons eigen Apeldoorn.

Wil je hierbij zijn stuur ons dan even een berichtje via deze link. Per omgaande zul je een bevestiging van ons krijgen.

Apeldoorn Monarchs - Super Bowl LIV

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).