VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

InterviewsNieuws“Hopelijk mogen we binnenkort wat meer. Iedereen staat te popelen”

7 november 20200

“We moeten nog even volhouden”, zegt bestuurslid Raymond Schäffer over de huidige situatie. “We kunnen weliswaar niet het veld op, niet ons geliefde spelletje spelen. Het is even niet anders. Better safe than sorry zullen we maar zeggen. Het gaat immers niet alleen om ons, maar ook om de mensen die ons dierbaar zijn. En de mensen die nu voor de tweede keer dit jaar keihard bikkelen in de zorg.”

Werk achter de schermen

Dat de competitie en trainingen nu stilliggen, wil niet zeggen dat er niets gebeurt, laat Raymond ons weten. “We hebben onlangs een garagebox weten te bemachtigen die meer aan de wensen voldoet dan ons huidig materiaalhok. Binnenkort gaan we die inrichten en verhuizen we onze spullen daarnaartoe. Tegelijkertijd hebben we onlangs onze nieuwe kledinglijn gepresenteerd. De eerste orders zijn inmiddels verzonden. En terwijl dat allemaal loopt evalueren we als bestuur ondertussen de lopende samenwerkingen en kijken we vooruit welke kansen er voor ons en onze sport in het verschiet liggen zodra we weer mogen. Er gebeurt dus van alles.”

Popelen om weer te beginnen

Wanneer de Monarchs weer op de velden te zien zijn, blijft even afwachten. “De competitie voor ons flag football-team is uitgesteld tot 2021. Ondertussen wachten we op een verbeterde situatie rondom COVID-19. Het begint ergens op te lijken nu, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. We zien bovendien dat de maatregelen tot dusver voor ons als amateursport vrij streng zijn. Ook als er afgeschaald wordt. Hopelijk mogen we binnenkort wat meer. Iedereen staat te popelen.

Apeldoorn Monarchs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).