VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsHonkbal- en softbalvereniging Robur ’58 wordt nieuwe thuisbasis Apeldoorn Monarchs

25 september 20210

De eerste trainingen zijn reeds geweest, alle betrokkenen zijn geïnformeerd. Nu mag iedereen het écht weten: de velden van Robur ’58 vormen de nieuwe thuisbasis van de Apeldoorn Monarchs. Daarmee huisvest de Apeldoornse honkbal- en softbalvereniging de enige American Football-vereniging van Apeldoorn en zal er op Sportpark Berg en Bos behalve honkbal en softbal straks ook flag football te aanschouwen zijn.

Het hele jaar door sporten

Voorzitter Loekie Jahn-Enklaar van Robur ’58 is blij met de kersverse samenwerking. “Wij vinden het fijn dat we met de Apeldoorn Monarchs een vereniging mogen ontvangen die past bij onze Amerikaanse sportcultuur. Flag football is een snelgroeiende en toegankelijke variant van het American Football. De sport wordt met name in het najaar en winter gespeeld en overlapt daarmee mooi ons honkbal- en softbalseizoen dat juist in het voorjaar weer begint. Zo hebben we straks het hele jaar door volop sport en activiteiten te bieden op ons terrein. Met de overlappende sportseizoenen hopen beide verenigingen met name de jonge sporters enthousiast krijgen om het hele jaar door in beweging te blijven.”

Meer mogelijk dankzij open club-gedachte

Ook voorzitter Randy Gasper van de Apeldoorn Monarchs is enthousiast. “Het is ontzettend gaaf dat we bij Robur ’58 een nieuwe thuis vinden. De samenwerking biedt ons vele voordelen, zoals het gebruiken van een splinternieuw verlicht sportveld, een clubhuis waar wij bijvoorbeeld met zijn allen de Super Bowl kunnen kijken en de mogelijkheid om competitiewedstrijden te mogen organiseren voor de bond. De samenwerking is ook goed voor onze sport flag football. Hierdoor komen er meer mensen in aanraking met onze sport. We hebben een olympische route ingezet (flag football wordt in 2028 mogelijk een Olympische Sport), waarvoor we zoveel mogelijk mensen enthousiast willen krijgen. Wie mee wil in deze ambitie kan zich hier aanmelden”.

Sportieve prestaties

De Apeldoorn Monarchs zijn onlangs aan de flag football-competitie begonnen. In Den Haag speelden “de koninklijken” drie wedstrijden waarvan er één werd gewonnen. Een verslag van deze speeldag lees je hier. De flag-karavaan tourt tijdens de competitie vervolgens langs verschillende steden. Op zondag 3 april komen alle flag-teams naar de velden van Robur ’58 als onderdeel van de competitie. “We gaan er met elkaar voor zorgen dat het hier één grote happening wordt. De sfeer zal fantastisch zijn”, stelt Randy Gasper-Rothengatter.

Voor honkballers en softballers van Robur ’58 zit het seizoen er bijna op. Op 31 oktober slaat het eerste team van Robur ’58 de ballen voor het laatst het sportpark uit. Wie nog een wedstrijd wil aanschouwen kan hier kijken voor het speelschema.

Header Robur '58

Foto: Google Maps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).