VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsMaak kennis met cheerleading in Apeldoorn

10 mei 20210

Als het aan de Apeldoorn Monarchs liggen, gaat het er nu toch echt komen: Cheerleading in Apeldoorn. Dat betekent stoere tricks, vliegensvlugge salto’s en heel veel gejuich bij de enige American Football-vereniging die Apeldoorn telt. Kinderen vanaf 6 jaar en ouder kunnen zich nu aanmelden voor een gratis proefles.

“Al enige tijd zijn wij achter de schermen ontzettend druk geweest met het opzetten van cheerleading. Dat deden we in samenwerking met een grote gymnastiekvereniging uit Apeldoorn, maar door interne omstandigheden bij die club, kwam het cheerleading niet soepel van de grond. Geen kwaad woord hierover, want de zorgen die deze club plots voor de kiezen kreeg, mogen wat mij betreft ons bespaard blijven”, zegt Randy Gasper-Rothengatter, voorzitter van de Apeldoorn Monarchs over de eerdere pogingen om cheerleading in Apeldoorn aan te bieden.

De ontwikkeling van cheerleading in Apeldoorn

“Wij kregen regelmatig de vraag of we ook cheerleading doen. Dat stond voorheen ook prominent in onze naam en op onze website, zonder dat we het al werkelijk konden bieden. Daarom hebben we besloten om cheerleading even helemaal te parkeren. Onze focus werd weerlegd naar de sport die groeit als een malle: Flag Football”, vertelt Randy. “Net toen we die focus uitspraken, stond daar ineens Maud-Marit Gasly voor onze neus. Met de droom om cheerleading in Apeldoorn op te tuigen. Tegen dromen van zulke ambitieuze jonge mensen willen wij geen nee zeggen. Ga het maar doen!”, hebben we toen tegen Maud-Marit gezegd.

Mensen in de lucht gooien

“Cheerleading is een combinatie van acrobatiek, dansen en turnen”, licht Maud-Marit toe. “Zo doe je onder meer ratslagen en backflips en dat bouw je op naar steeds meer stunts. Dan komt acrobatiek erbij kijken. Zo ga je bijvoorbeeld menselijke piramides bouwen en worden mensen de lucht ingegooid. Dat betekent dat je heel erg op elkaar moet kunnen vertrouwen en dat maakt de sport een echte teamsport. Het past ontzettend goed bij de cultuur van American Football. Het is zo’n gave sport dat we nu Apeldoorn kennis willen laten maken met cheerleading”, aldus Maud-Marit.

Gratis proeflessen om kennis te maken

Dat kennismaken kan binnenkort op de sportvelden aan de Musschenbroekstraat. We organiseren daar onze proeflessen van 18.30 uur tot 20.00 uur. Meedoen is gratis; aanmelden is wel verplicht (via het formulier hieronder). De hele maand juni zullen we elke woensdag deze proeflessen aanbieden op het genoemde tijdstip, mits voldoende aanmeldingen. Maak kennis met cheerleading in Apeldoorn!

Meedoen kan vanaf 6 jaar. De trainingen worden gegeven volgens de richtlijnen van het RIVM en NOC-NSF.

  Cheerleading in Apeldoorn

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  MEET THE MONARCHS

  We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).