VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsGehavende Monarchs niet opgewassen tegen top drie

14 maart 20220

Eindelijk! We mochten weer. Na een lange winterstop die gepaard ging met trainingsbeperkingen vanwege de coronamaatregelen, maakten de meeste Flag Football-teams hun opwachting op de velden van Flevo Phantoms in Almere. In de polder, barstte onder het genot van een heerlijk lentezonnetje, de competitie weer los. Voor de Apeldoorn Monarchs lag er een flinke kluif te wachten. Het team dat wordt geteisterd door veel blessures moest het opnemen tegen de top drie.

Dominators domineren

In de eerste wedstrijd moesten de Apeldoorners het opnemen tegen de Utrecht Dominators. Eerder in de competitie domineerden de Utrechters deze wedstrijd en maakten ze met 12-44 duidelijk wie er de betere was. In Almere kwam, mede door afwezigheid van vaste waarden, de aanval moeizaam op gang. De enige twee punten die de Monarchs scoorden kwamen voort uit een ‘safety’ van Stéphanie Kok. De defense hield de schade beperkter dan in de eerste wedstrijd. Dit keer kwamen de Utrechters tot 24 punten. Eindstand: 2-24 voor de Dominators.

Niet te zien in de stand, wel top-3 waardig

Een ander team dat in de top drie thuishoort is Monkeys With Attitude. Zij zijn echter door de bond berispt, omdat ze hun papierwerk op de wedstrijddag in Enschede niet voor elkaar zouden hebben gehad. Een flinke aftrek van het aantal punten bleek het gevolg, waardoor ze momenteel uit de top 4 zijn gevallen. De beste vier teams van de competitie spelen aan het einde van het seizoen de play-offs. Daarin wordt uitgemaakt wie er kampioen wordt.

Eerste career touchdown Niek Scholten niet genoeg tegen Monkeys

De wedstrijd begon meteen in mineur. Bij de eerste de beste aanval van de Monkeys raakte een Monkey-speler per ongeluk de neus van nieuwbakken Monarch Brian Vermeer. Brian moest hiervoor buiten de lijnen behandeld worden. Na de korte onderbreking raakten de Monkeys op stoom en maakten ze al snel drie touchdowns. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, waar het niet dat Niek Scholten zijn eerste carrière touchdown maakte. Daarmee leek een wederopstanding in de maak. Toen de Monkeys niet veel later hun vierde touchdown scoorden werd al snel een einde gemaakt aan de laatste aspiraties. De Monkeys wonnen de wedstrijd overtuigend met 28-6.

Landskampioen heeft geen kind aan de Monarchs

De schade bij Brian Vermeer viel gelukkig mee, waardoor hij ‘gewoon’ kon aantreden tegen de regerend en tienvoudig landskampioen The Hague Hyena’s. Een gelukje voor het team dat echter van korte duur bleek. Snel in de wedstrijd sloeg het noodlot dit keer toe voor quarterback Robert van der Poel. In een duel kwam hij verkeerd neer waardoor knie en enkel een flinke optater kregen. ‘Spartans-huurling’ Nikodem Pokorski schoof daarmee naar de QB-positie. Een uitdaging die de 20-jarige rookie zonder problemen aandurfde. Voor zover mogelijk leidde hij de offense met een aantal mooie plays. Het volstond niet om tegen de ervaren Hyena’s potten te breken. De schade voor de Monarchs bleef ditmaal beperkt tot 67-6. De zes punten kwamen om naar van Sanny Lopulalan die een prachtige lange pass van Nikodem op waarde inschatte.

Volgende competitiedag in Apeldoorn

Zo gingen de Apeldoorn Monarchs zonder overwinningen en met een nieuwe blessure naar huis. “Toch heb ik vandaag ook lichtpuntjes gezien”, zegt coach Frans Gomersbach. “We kwamen er niet altijd aan te pass, tegelijkertijd zag ik op sommige momenten echt dingen goed gaan. Hoewel het niet op het scorebord terug te zien is, zaten er een aantal goede aanvallen tussen. Er werd rustig opgebouwd, play voor play. Je ziet dan ook dat de dingen die we trainen werken. Alleen wat minder goed tegen de ervaren teams. Als je kijkt naar de eindstanden nu en die van de vorige wedstrijden, dan hebben we beter verdedigd. En dat met een gelegenheidsdefense. Hier kunnen we op voortbouwen in de hoop dat we nog wat overwinningen in de wacht kunnen slepen. Het grootste minpunt van vandaag waren de blessure- en pechgevallen”.

Tot slot zegt Gomersbach: “De volgende wedstrijddag is op zondag 3 april in ons eigen Apeldoorn. We hopen dan voor eigen publiek te kunnen verrassen tegen de goede tegenstanders die ons te wachten staan. Laten we vooral hopen dat er wat spelers uit de lappenmand komen. Komt het hoe dan ook zien allemaal op de velden bij Robur ’58!”

Apeldoorn Monarchs - Almere 2022 - 3

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).