VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsGeen overwinningen voor de Apeldoorn Monarchs op laatste speeldag van dit jaar

28 november 20190

Bob de Calonne - Monkey With AttitudeDe Monkeys With Attitude doen dit jaar voor het eerst mee in de nationale flag football competitie. De nieuwkomers, met een paar voormalig tackle-spelers van de Crusaders in de gelederen, doen het verrassend goed en staan momenteel derde. “Het is echt een hecht team met ervaren spelers. We hebben eerder tegen ze gespeeld en ook toen niet van ze gewonnen. Ook wisten ze de Groningen Giants in eerste instantie op een gelijkspel te houden. Dat is toch de finalist van vorig jaar. Ze zijn echt heel goed en we wisten dat dit een moeilijke pot ging worden”, aldus defense captain Colin Lit na de 76-13 verliespartij tegen de Amsterdammers.

Quarterback MWA teveel voor Monarchs

“De perfecte passes van de quarterback van de Monkeys With Attitudes waren ons gewoonweg teveel”, geeft Robin Triesschein toe. “Hun QB gooide vaak de ballen net op zo’n manier dat zij er goed bij konden en wijzelf niet. Wel jammer, want juist de korte plays werden wel steeds goed verdedigd.” Lit vult aan: “Dit blijft voor ons een moeilijk punt, dat we in de tweede seizoenshelft onder de knie moeten krijgen. Daar blijven we aan werken tot het onze kant op valt. Dat gaat ons lukken! Een lichtpuntje vandaag was het debuut van Stéphanie Kok. Zij maakte een goede eerste indruk als line-backer.”

Monarchs trekken aan kortste eind in spannend duel

Tegen het team van Wolfpack uit Den Haag werd het weer een echte wedstrijd voor de Monarchs. “We maakten goede drives, de trick plays liepen lekker en we pakten yards”, analyseert Triesschein. “Wolfpack zette daar simpele maar effectieve drives tegenover. We kregen daar wat moeilijk grip op, waardoor het allemaal redelijk gelijk op bleef staan. We hadden aan het einde nog wel een kleine kans om te winnen, maar we waren niet heel gelukkig in de laatste paar aanvallen. De hail mary was hoopvol, maar bleek niet voldoende om de winst toch naar ons toe te trekken.

Meer progressie in het tweede deel van het seizoen

Daarmee zit het eerste deel van het seizoen erop voor alle teams. De Apeldoorn Monarchs hebben van de 11 gespeelde wedstrijden er 2 gewonnen en 9 verloren. Ondanks deze cijfers houdt coach Frans Gomersbach vertrouwen in de toekomst. “Je moet niet vergeten dat we op een enkele speler na verder niemand hebben met American Football-ervaring. Ook geen flag. Deze jongens komen allemaal vanuit het niets samen om deze – voor hun – nieuwe passie te delen, zo snel mogelijk te leren en daarmee resultaten te behalen. Er zit veel talent in dit team, het aantal spelers neemt toe en we hebben nu een eigen locatie om alles goed voor hen te faciliteren. We groeien echt naar iets moois, je ziet progressie in het spel, we pakken een paar winstpotten, maar voor continu goede resultaten en de definitieve aansluiting met de middenmoot moet het nog beter en dat vergt geduld. We blijven fanatieke doorbouwen met deze familie.”

Het flag football-seizoen wordt in februari 2019 hervat.

Foto’s: Bob de Calonne Photography

Bob de Calonne - Monkey With Attitude

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).