VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsFlevo Phantoms eerste winnaar Flag Football League Nederland

22 mei 20230

Flevo Phantoms - Winnaar Flag Football League Nederland

Het Flag Football-team van Flevo Phantoms werd afgelopen zaterdag in het Olympisch Stadion gekroond tot de eerste winnaar van de Flag Football League Nederland (FFL). Met een derde plek in de laatste speelronde, de zogenoemde FFL Finals, en dankzij een magere vijfde plek van naaste belager Utrecht Dominators, stelde het team uit Flevoland de titel veilig.

 

Vol vertrouwen richting FFL Finals

Nadat de Flevo Phantoms als vijfde was geëindigd in de AFBN-competitie (bondscompetitie, red.), sloot het team zich gedurende het seizoen ook aan bij de FFL. Die keuze legde de Flag Football-talenten uit Almere-Haven geen windeieren. Ze behaalden driemaal de eerste plaats op de vijf eerdere speeldagen en konden daardoor als koploper van de league de laatste speeldag (FFL Finals) met vertrouwen tegemoet zien. Toen directe concurrent Utrecht Dominators tijdens de FFL Finals zich niet wist te plaatsen voor de winnaars play-offronde, was de eerste FFL-titel een feit voor de Phantoms. 

 

Via enthousiasme naar kampioenschap

“Voor ons als eerstejaars-Flagteam is het winnen van de FFL een heuse mijlpaal”, aldus Phantoms-captain Ocean Elenga, beter bekend als Ocean. “We hebben genoten van de FFL-dagen. De mix van competitie- en gelegenheidteams zorgt voor een fijne sfeer. Voor ons was de FFL een mooie kans om jeugd en oud-spelers (weer) enthousiast te maken voor Flag Football. Dat is ons gelukt met dit kampioenschap als beloning.”

 

Monkeys With Attitude winnen dagprijs

De dagoverwinning van de FFL Finals was een prooi voor Monkeys With Attitude. Zij pakten de titel ten koste van Amsterdam Unity. Het laatstgenoemde team eindigde daarmee als derde in de FFL. Monkeys With Attitude eindige dankzij hun dagzege nog net in de middenmoot.

 

Flag Football League Nederland 

Flag Football League Nederland (FFL) is naast de bondscompetitie de grootste competitie van Nederland. De FFL is een open, toegankelijk en inclusief Flag Football-initiatief. Het initiatief, ontstaan uit een samenwerking tussen Utrecht Dominators en Apeldoorn Monarchs, wordt complementair aan andere competitievormen, als eigen volwaardige competitie of losse wedstrijddagen aangeboden. Inclusiviteit is een belangrijke kernwaarde van de organisatie: alle liefhebbers van Flag Football kunnen en mogen meedoen aan de FFL. 

 

Olympische ambitie

Dankzij de samenwerking met IMPACT Flag Football en NextGen Amsterdam werden de FFL Finals gespeeld in het Olympisch Stadion. Een mooie locatie die past bij de ambities van de sport Flag Football. De sport staat op de nominatie om in 2028 tijdens de Olympische Spelen in Los Angeles geïntroduceerd te worden. IMPACT Flag Football en Flag Football League Nederland willen in aanloop daarnaartoe zoveel mogelijk aandacht voor de sport generen. Dat moet helpen om talenten te inspireren voor Flag Football te kiezen. De handen werden tijdens NextGen Amsterdam om die reden ineen geslagen om Flag Football maximaal te promoten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).