VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsFlag-training Dutch Lions U15 gaat niet door

25 november 20210

De aangekondigde open Flag Football-training in Apeldoorn voor jongeren tot 16 jaar (U15) gaat niet door. Dat heeft de AFBN besloten na overleg met de Apeldoorn Monarchs. De Apeldoornse club die als basis voor de trainingen zou dienen, baart zich teveel zorgen om de te nemen corona-voorzorgsmaatregelen. “We vinden het organisatorisch te lastig om iedereen, trainers, spelers, ouders en vrijwilligers, goed en veilig te herbergen”, aldus de teleurgestelde voorzitter Randy Gasper-Rothengatter.

Veel haken en ogen

“We willen een zo’n inclusief mogelijke sport bieden. Ook in deze tijden. Gevaccineerd of niet. Tegelijkertijd willen we alles veilig en conform alle maatregelen organiseren. Dat is allemaal mogelijk, maar er zijn momenteel zoveel regeltjes. Kinderen mogen ons sportpark op, maar ouders weer niet. We kunnen dan de kantine opengooien als horecapunt, maar moeten dan iedereen gaan controleren. Wie geen QR-pas heeft mag dus niet naar binnen én niet langs het veld staan. Tenzij… en zo zijn er tal van regels van wel, niet, wel, niet. En daarbij moeten we vrijwilligers regelen die dat allemaal organiseren en controleren”, zegt Gasper-Rothengatter.

Korte lontjes

“En stel dat het ons allemaal lukt: de escalaties van afgelopen week, de toon die mensen soms aanslaan in het debat en in de discussie, motiveren vrijwilligers niet om eventueel de kop van jut te worden. Dat verdienen ze ook niet. Het lontje is inmiddels heel kort bij veel mensen. Je hoeft maar één ouder te hebben die zich verheven voelt boven alle afspraken die we als land en bond met elkaar maken en de geest voor een leuke training is uit de fles. Dan heb je ook nog het scenario dat iemand toch corona heeft en wij dit niet goed hebben kunnen… tackelen. Een mooi woord in deze context.”

Nu balen, straks meer plezier

“We willen niet in het nieuws komen door nalatigheid”, gaat Gasper Rothengatter verder. “We willen een onderdeel zijn van de oplossing. Als je al zoveel afwegingen moet maken, in de wetenschap dat besmettingen oplopen, de ziekenhuizen volstromen en de ic’s naar code zwart gaan, is het totaal niet onverstandig dat we de boel uitstellen tot betere tijden zich aandienen. Dat is op de lange termijn voor de sporters prettiger, voor ouders leuker en voor de sport inclusiever.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).