VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsFlag footballcompetitie voor Apeldoorn Monarchs definitief voorbij

24 mei 20200

De kogel is door de kerk: de flag footballcompetitie voor de Apeldoorn Monarchs zit er officieel op. De flag footballcompetitie wordt weliswaar begin september uitgespeeld, indien de RIVM-maatregelen dat toelaten en de bond het geregeld krijgt. Voor de Apeldoorn Monarchs is het uitspelen van de competitie niet meer relevant. De zogenaamde play-offs worden alleen georganiseerd voor de vier beste teams van de ranglijst. De flag-footballformatie uit Apeldoorn staat in de landelijke competitie op de negende plek.

Nieuwkomer Monkeys With Attitude plaatst zich voor play-offs

Met de huidige stand in de flag footballcompetitie betekent dat de nog ongeslagen Hague Hyena’s in de komende play-offs vergezeld worden door Groningen Giants. Het team uit Groningen werd vorig jaar in de finale verslagen door de regerend kampioen uit Den Haag. Ook nieuwkomer Amsterdam Monkeys With Attitude en de Utrecht Dominators hebben zich geplaatst voor de play-offs. Nieuwkomer Breda Spartans – spelend onder de licentie van de Monarchs – baalt van het besluit van de AFBN. Zij waren nog volop in de race voor een play-off-plaats.

Playoffs in september

Conform de reglementen moet het huidige seizoen uiterlijk op 10 september 2020 uitgespeeld zijn. Daarom staan de playoffs nu gepland voor het eerste weekend van september. Meer informatie over de besluitvorming van de AFBN, lees je hier op de Facebookpagina van de bond.

Flag Footballcompetitie - Apeldoorn Monarchs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).