VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsEerste overwinning in het nieuwe seizoen meteen in de pocket

16 oktober 20190

Afgelopen weekend mochten de Apeldoorn Monarchs aan de bak tijdens de eerste Senior Flag Football (SFF-)competitieronde. Eerste tegenstander van de dag was Lightning Leiden, een opponent die de Monarchs tijdens de competitie van vorig jaar nog wisten te verslaan.

Debutant scoort meteen twee touchdowns

De Monarchs kwamen ook dit weekend weer sterk uit de startblokken tegen een relatief klein team van Leiden. Gelegenheids-quarterback Josh wist al snel de debuterende Quentin te vinden in de end zone, die daarmee voor zijn eerste touchdown tekende. Met wederom een vlijmscherpe pass wist Josh niet veel later Randy in de positie te brengen voor de tweede touchdown van de wedstrijd.

Hoewel Leiden wel wat terug kon doen door zelf ook twee touchdowns te scoren, leken de Monarchs deze wedstrijd niet echt in gevaar te komen. Josh wist aanvallend continu zijn medespelers te vinden, wat onder meer leidde tot een tweede touchdown van Quentin. Met een rush zette Josh zelf de kers op deze overwinningstaart. De verdediging hield uiteindelijk de poorten goed dicht, waardoor de Monarchs het duel tegen Leiden uiteindelijk met 28-16 wonnen.

Niet opgewassen tegen toppers

In de twee wedstrijden die volgden werden de Monarchs alweer snel van de roze wolk gestoten. Tegen Groningen Giants – de nummer 2 van de competitie vorig jaar – werden weliswaar flink wat yards gepakt en twee touchdowns gescoord, maar kreeg de defense geen vat op de bewegelijkheid van de Groningse aanvallers. Hetzelfde overkwam de Monarchs tegen Purmerend Barbarians, waardoor er na één overwinning twee (flinke) nederlagen werden geïncasseerd. Tegen Groningen Giants werd het 12-53 en na de wedstrijd tegen de Barbarians stond een stand van 6-53 op de scorekaart.

Behalve het debuut van Quentin in de SFF-competitie, maakten ook Beau en Yoran hun eerste minuten. Welkom bij de Monarchs-family!

Voor een volledig overzicht van de gespeelde wedstrijden, kun je terecht de wedstrijdpagina. De volgende competitieronde is op 20 oktober en vindt plaats in Groningen.

SFF AFBN - Apeldoorn Monarchs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).