VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

AlgemeenNieuwsDamsko Denders winnen uniek Flag Football-toernooi in Olympisch Stadion

22 mei 20220

Team - Olympisch Stadion - Apeldoorn MonarchsWelke Flag Football-speler in Nederland wil dat nou niet: spelen in een heus stadion? Afgelopen weekend was er de mogelijkheid. En wat voor één. Tijdens het evenement NextGen Amsterdam konden Nederlandse Flag Football-spelers zich opmaken voor een toernooi in hét Olympisch Stadion van Nederland. 

Mix van competitieteams en gelegenheidsteams

Tien teams deden op uitnodiging van de organisatie mee aan het toernooi dat vooral ter demonstratie van de sport werd georganiseerd. Sommige teams kwamen uit de nationale competitie, andere teams waren speciaal voor deze gelegenheid samengesteld. De bekende namen uit de nationale competitie waren onder meer de Amsterdam Panthers, Nijmegen Pirates, Monkeys With Attitude en de Apeldoorn Monarchs. Ook had een aantal tacklespelers van de Flevo Phantoms zich voor deze gelegenheid aangemeld.

Apeldoorn Monarchs vormen team met Utrecht Dominators

Omdat zowel de Apeldoorn Monarchs door tal van blessures niet op volle kracht kon aantreden, werden er hulptroepen ingevlogen van de Utrecht Dominators. Dit combinatieteam werd bovendien versterkt door Mark Ortega, ook bekend als handbalcoach van KRAS Volendam. De Amerikaanse versterking was meer dan welkom, aangezien Mark veel football-ervaring opgedaan heeft in zijn vaderland, de Verenigde Staten.

Even wennen aan elkaar

Dat de teams niet aan elkaar gewend waren, werd als snel duidelijk. Met name verdedigend was het enorm zoeken naar de juiste afstemming onderling. De onwennigheid tussen de verschillende teamspelers zorgde nogal voor verwarring. Daar maakten verschillende tegenstander optimaal gebruik van, waardoor de Monarchs veel tegenpunten kregen. Ook aanvallend was het met namen in het begin enorm zoeken tussen de aanvallers onderling. Pas naarmate het toernooi vorderde werden onderlinge afspraken steeds duidelijker en medespelers steeds beter bereikt. Uiteindelijk werden er meer en meer touchdowns gescoord en werd nog een overwinning uit het vuur gesleept. De winst leidde uiteindelijk tot de achtste plaats.

(Tekst gaat verder onder de after movie)

Damsko Denders wint Flag Football-toernooi in Olympisch Stadion

Het gelegenheidsteam Damsko Denders, met een paar competitiespelers in de de gelederen, ging uiteindelijk met de overwinning ervandoor. Zij versloegen in de finale de Flevo Phantoms, die op hun beurt aantraden met een aantal (voormalig) tackle spelers. Monkeys With Attitude was het enige competitieteam dat het toernooi verliet met een prijs. Zij pakten de derde plaats.

Evenement voor herhaling vatbaar

Het Flag Football-toernooi was tot in de puntjes georganiseerd. De velden lagen prachtig in het hart van het Olympisch Stadion en daaromheen was er een unieke sfeer en beleving. Bovendien werd er onderling zeer sportief gespeeld. Dat het Flag Football een prominente plek kreeg in het NextGen-evenement (er waren ook veel andere sportactiviteiten) en er een dag eerder al een groot scholentoernooi werd gespeeld, mag als voorbode worden gezien van het niveau waar de organisatie de sport naartoe wil brengen. Daarom vanuit onze samengestelde teams een groot compliment voor Impact Flag Football, die deze dag in dit unieke stadion tot in de puntjes had verzorgd.

Als het aan ons ligt, zijn we er volgend jaar weer bij.

Team - Olympisch Stadion - Apeldoorn Monarchs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).