VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsRotterdam Anaconda’s maatje te groot voor Apeldoorn Monarchs

15 april 20190

Dat de Apeldoorn Monarchs stappen hebben gemaakt de afgelopen maanden lijkt in eerste instantie niet af te lezen aan de eindstand van de wedstrijd tegen de Hague Hyena’s. In het verre Spijkenisse stond na veertig minuten spelen een 83-6 eindstand op de borden. Eerder dit seizoen was het nog 99-12 voor de landskampioen uit Den Haag. Daaruit blijkt dat de Hyena’s nu simpelweg nog vele maten te groot zijn voor de Monarchs.

Topploeg in Europa

De Monarchs tegen de Hyena’s is te vergelijken met Emmen tegen Ajax. De een komt net in de hoogste regionen van de competitie kijken, de ander heeft een flinke erelijst. De Hyena’s zijn al meer dan tien jaar op rij dé kampioen van Nederland en ook in Europa draaien ze in de top mee. De Monarchs daarentegen hebben flinke stappen gezet. Maar tegen de Hyena’s viel weinig eer te behalen.

Meer weerstand tegen Anaconda’s 

Tegen de Rotterdam Anaconda’s boden de Apeldoorn Monarchs beduidend meer weerstand. De wedstrijd tegen de Rotterdammers werd gespeeld voorafgaand aan het duel tegen de Hyena’s. Hoewel de Monarchs qua spel steeds meer naar de middenmoot toe kruipen is het de ervaring (en voor de Apeldoorners nog het gebrek aan ervaring) van de tegenstander die de doorslag gaf.

Monarchs snel op voorsprong

Ook in deze wedstrijd lagen er kansen voor de Monarchs. Sterker nog, de Apeldoorners namen brutaal een 8-0 voorsprong en de verdediging hield sterk stand. Genoeg reden voor de Anaconda’s om een tandje bij te schakelen. Met een wat hoger tempo werden de eerste scheurtjes in de verdediging van de Monarchs gevonden en werden de eerste punten door de Anaconda’s binnen geharkt. Vervolgens stelde de meer ervaren ploeg orde op zaken en pakte ze een 38-14 overwinning.

De Monarchs hoeven beide nederlagen niet als een schande te ervaren. In het eerste jaar – waarin de doelstelling geldt om zo snel mogelijk te leren – kunnen de Monarchs concluderen dat er wekelijks stappen worden gezet richting de middenmoot. Voor overwinningen zijn de Monarchs weliswaar nu nog afhankelijk van de vorm van de dag. Toch zien de coaches dat die norm haalbaar is voor deze groep om als basis te dienen voor toekomstige wedstrijden.

Positief verrast

Ook mochten de Apeldoorners een mooi compliment in de zak steken. Tegenstander Denzel Jeffers van de Anaconda’s was positief verrast door de weerstand die dit eerstejaars team hen bood: “Wat? Zijn jullie pas zo kort samen? En dan spelen jullie zoals vandaag? Wow! Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu wel een beetje banger ben geworden voor de Monarchs. Blijf zo doorgaan!”

Veluwe Bowl

Met dit compliment op zak blijven de Apeldoorners hard werken om in het vervolg van de competitie nog een paar keer te verrassen en maken zich ondertussen op voor een aantal toernooien in zowel binnen- als buitenland. Wie de Apeldoorn Monarchs “thuis” in actie wil zien kan op vrijdagavond 24 mei naar het demonstratietoernooi “Veluwe Bowl” komen. Daarin zullen de Monarchs met drie andere teams uit Nederland strijden om de Veluwe Cup.

Foto’s: Janine Wijngaards

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).