VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsApeldoorn Monarchs strijdend ten onder in Groningen

19 februari 20190

Het tweede deel van de AFBN Flag Football competitie werd afgelopen zondag (17 februari) afgetrapt in Groningen en Arnhem. De Apeldoorn Monarchs mochten op weg naar het hoge noorden om daar drie wedstrijden te spelen tegen respectievelijk Utrecht, Den Haag en Purmerend.

De aanloop naar het tweede deel van het seizoen verliep enigszins moeizaam. Na de feestdagen werd Nederland verrast door flinke kou en hevige regenval, waardoor de trainingsvelden van de Apeldoorn Monarchs er beroerd bij lagen. Hoewel er nog wel in de zaal is getraind, verliepen de voorbereidingen alles behalve vlekkeloos.

Drie debutanten

Desalniettemin verschenen de Apeldoorn Monarchs met 12 spelers aan het front in Groningen. Onder hen drie debutanten. Carlijne Dadema (16) gaat zelfs de geschiedenisboeken in als de eerste dame die ooit voor de Apeldoorn Monarchs in de Nederlandse competitie uitkwam.

Apeldoorn Monarchs vs. Utrecht Dominators

De Apeldoorn Monarchs konden meteen aan de bak. De eerste tegenstander van de Apeldoorners waren de Utrecht Dominators, derde op de ranglijst en met runner-up MVP Ilja Tersteeg in de gelederen. Hoewel de weerstand van de Apeldoorners dit keer een stuk groter was dan eerder dit seizoen (eerder werd het 52-6 tegen de Dominators, red.), kon het team uit Apeldoorn geen potten breken tegen de Utrechters. De Dominators domineerden de Apeldoorners met 41-6. Een lichtpuntje in deze wedstrijd was dat Randy Gasper-Rothengatter – voor het eerst spelend in de aanval – zijn eerste touchdown maakte in zijn prille flag football-carrière.

Apeldoorn Monarchs vs. Den Haag Wolfpack

In de tweede wedstrijd mochten de Apeldoorn Monarchs het opnemen tegen de Wolfpack, het flag footballteam van de Den Haag Raiders ’99. De Wolfpack gingen voortvarend van start, waardoor ze met een voorsprong van 21-0 de rust ingingen. Toch lukte het de Apeldoorn Monarchs om direct na rust via Elco Harte een touchdown te scoren. Ook het extra punt werd omgezet tot een score. Even leek een comeback aanstaande, maar de ervaren Wolfpack gooiden al snel de wedstrijd in het slot om de wedstrijd vervolgens definitief naar zich toe trekken. Met 51-7 ging ook deze wedstrijd verloren voor de Monarchs.

Apeldoorn Monarchs vs. Purmerend Barbarians

Of je nu tegen Purmerend Barbarians I of II speelt, de Noord-Hollanders zijn al eerder een lastige tegenstander gebleken voor de in de Nederlandse competitie debuterende Apeldoorn Monarchs. Het tweede team van de Barbarians is een goed team van zeer ervaren oude rotten, sterke dames en gretige jonge mannen. Zij gaven de Monarchs dit keer wederom niet de illusie dat er tegen hen wat te halen viel. Nadat de Monarchs eerder dit seizoen 21-63 verloren van dit team uit Purmerend, werden er nu “maar” 37 punten weggeven. Daartegenover stond dat de Monarchs zelf niet tot scoren kwamen en drie spelers door blessures het einde van de wedstrijd niet haalden.

“Tevreden met de ontwikkeling, maar we kunnen nog beter!”

Frans Gomersbach, coach van de Apeldoorn Monarchs kijkt tevreden terug op het spel van de Apeldoorn Monarchs: “Als ik de wedstrijddag zo in ogenschouw neem kunnen we overall erg tevreden zijn over de ontwikkeling die we als team doormaken. De dingen die we hebben geleerd van de eerste helft van het seizoen deden we vandaag stukken beter. We liepen de patronen beter, wisten elkaar beter te vinden en konden flink wat yards pakken. Bovendien was de teamspirit erg goed, de kopjes bleven omhoog staan en we gingen er elke play weer vol voor.”

Gomersbach ziet ook voldoende aanknopingspunten voor verbetering: “We maakten zondag te vaak en te veel “simpele” fouten. Flag pulling kon bijvoorbeeld veel beter. Tegen de Dominators laten we de man gewoon een paar lopen omdat we de flags niet pakken. Wat als je die wel had gepakt? Tja, als hè. Ook zie ik nog verbetering in het goed bewaken van de zones.”

“Het is een ook kwestie van ervaring”, is Gomersbach realistisch. “Je ziet toch het verschil tussen de teams die al jaren met elkaar spelen en wij als nieuw team. Al met al ben ik zeer tevreden met de vooruitgang die we als team boeken. Daarop kunnen we verder bouwen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).