VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsApeldoorn Monarchs pakken tweede overwinning van het seizoen

11 november 20190

Teamfoto Apeldoorn Monarchs - wedstrijddag Leiden 2019Afgelopen weekend stonden er weer drie wedstrijden op het programma voor het flag football-team van de Apeldoorn Monarchs. Daarvoor werd er afgereisd naar Den Haag, omdat de velden van Leiden waren afgekeurd. Tijdens deze koude en zonnige herfstdag werden wisselende resultaten behaald, inclusief een zwaarbevochten zege tegen de Anaconda’s. Graag delen we weer een verslag van de dag met je.

Strijden tegen de meervoudige landkampioen

De eerste wedstrijd was meteen een pittige. De Monarchs maakten hun opwachting tegen de nummer één van de competitie en de tienvoudig landskampioen The Hague Hyena’s. Na weggespeeld te zijn in de eerste helft, herpakten de Apeldoorners zich enigszins in de tweede helft en redde center Leo Lopulalan de eer met een touchdown. De touchdown werd ingeleid na matig ingrijpen van de huidige MVP van de flag football-competitie Cliff Dankers, waardoor de Monarchs in staat werden gesteld hun enige touchdown te scoren tegen de regerend landskampioen. Het extra punt werd vervolgens gemist. Uitslag: 56-6.

Monarchs maatje te groot voor vier Anaconda’s

Tegen de Rotterdam Anaconda’s mocht de offense van de Apeldoorn Monarchs prijsschieten. Het werd de Apeldoorners dan ook niet moeilijk gemaakt, aangezien het dappere team uit Rotterdam de hele dag al streed met slechts vier man. Het lukte dan ook vrij eenvoudig om de defense van de Anaconda’s continu uiteen te rijten, waarmee het ene gat naar het andere richting de endzone werd gevonden. De Monarchs maakten maar liefst een career high 58 punten. Daar stonden echter wel 7 touchdowns van de Anaconda’s tegenover. Met name sterspeler Denzel Jeffers glipte met regelmaat tussen de vingers door en was eigenhandig verantwoordelijkheid dat de Monarchs tot het gaatje moesten gaan om de overwinning zeker te stellen. Uiteindelijk trokken de Apeldoorners met 58-46 aan het langste eind.

Ervaren Barbarians geven Monarchs weinig kans

Tegen het eerste team van de Purmerend Barbarians werd de dag afgesloten. Daar werd zo nu en dan tussen de linies wel wat ruimte gevonden, wat resulteerde in een touchdown die in de eerste helft werd gescoord. Inmiddels stonden de Barbarians zelf al wel met drie touchdowns op het scorebord. Na rust werd de score verder uitgebouwd door het doorgewinterde team uit Purmerend, waardoor die ene touchdown die nog werd gescoord door de Monarchs, weinig verschil zou maken voor het verloop van de wedstrijd. Daarmee stond na 40 minuten een eindigden van 12-31 op de borden.

Overwinning vol met huiswerk

“Het belangrijkste is dat we als ploeg is weer een overwinning hebben binnengesleept”, zegt wide receiver Randy Gasper-Rothengatter. “Die overwinning was een must-win gezien het overtal. En doe het maar even. Over- en onderschatting ligt dan snel op de loer. Dat we 46 tegen krijgen tegen vier man, moeten we ons echter wel aantrekken. Onze zwaktes werden hier weer blootgelegd en daar moeten we aan blijven werken. Tegelijkertijd ging dat ook met vlagen heel goed en zie je de progressie die we als team wel maken.”

Herhalen, snel leren en beter worden

Gasper-Rothengatter – die zelf een paar ballen liet glippen – kan niet echt een oorzaak vinden voor de foutjes die gemaakt worden: “Waar het echt aan licht, weet ik niet. Scherpte, focus, ontzag… we spelen naar mijn idee nog iets teveel met ons hoofd en minder op intuïtie en automatismen. Ik merk het aan mijzelf. Ik neem alle plays de avond ervoor door, bespreek ze nog in de auto en sta vervolgens soms nog verloren op het veld als een play wordt geroepen. Kwestie van veel trainen en herhalen”, denk ik.

“Zowel aanval als verdediging kan dus nog veel scherper. In onze vezels moeten we de fundamenten blijven versterken, zodat we met een vrije ‘mind’ onze wedstrijden gaan spelen. We hebben in elk geval weer veel geleerd dit weekend en je ziet ons bij vlagen ook dingen echt beter doen. We gaan elkaar steeds beter leren kennen en vertrouwen, dus alle hoop op groei voor dit team. Op naar de volgende competitieronde”, aldus de wide-receiver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).