VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsApeldoorn Monarchs pakken eerste overwinning van 2019

2 april 20190

We zijn al even onderweg in 2019, maar de Flag Football-competitie kende afgelopen zondag in Lelystad pas haar tweede speeldag van dit kalenderjaar. Het lijkt dus langer dan het werkelijk duurde, maar hij is er: de eerste overwinning van 2019 voor de Apeldoorn Monarchs. En wat voor één. De Apeldoorn Monarchs versloegen het jonge en getalenteerde ISH uit Den Haag met klinkende cijfers. Aan het einde van de wedstrijd stond de uitslag 38-14 op de borden.

Voortvarend van start

De Apeldoorn Monarchs gingen voortvarend van start. Met gevarieerde patronen trokken de Apeldoorners de verdediging van ISH meerdere malen uiteen, waardoor er op de langere afstanden veel ruimte ontstond. Quarterback Robin Triesscheijn wist zijn receivers goed de ruimtes in te dirigeren en bediende hen vervolgens met prachtig afgemeten passes. Randy Gasper-Rothengatter wist die passes om te zetten in zijn tweede en derde touchdown van het seizoen. Met eveneens twee touchdowns zorgde Elco Harte dat de Monarchs met een 25-7 voorsprong de rust in gingen.

Elco Harte op dreef

Meteen vanaf het begin van de tweede helft zetten de Monarchs meteen het gas er weer op. Dat leidde als snel tot twee touchdowns, wederom op naam van Elco Harte, die daarmee zijn aantal touchdowns in de wedstrijd naar vier bracht. De Monarchs voerden vervolgens een aantal wissels door om de starters wat meer rust te gunnen. In de slotfase gaven de Apeldoorners nog één touchdown weg, waardoor er een eindstand van 38-14 in het voordeel van de Apeldoorn Monarchs op de borden stond.

Apeldoorn Monarchs - Lelystad 3

Monarchs zien overwinning tegen Barbarians I uit handen glippen

De wedstrijd voorafgaand aan ISH bleek een goede voorbode van de vorm waarin de Monarchs verkeerden. In de eerste wedstrijd van de dag, tegen middenmotor Purmerend Barbarians I, werd namelijk brutaal een voorsprong gepakt. Bij rust koesterden de Apeldoorners een 19-7 voorsprong.

In de tweede helft werd de Apeldoornse verdediging een paar keer in verlegenheid gebracht. Door een aantal onfortuinlijke missers bij het “flag pullen” (het lostrekken van het lintje van de tegenstander) bogen de Barbarians I de stand op de valreep om naar 19-25 in hun voordeel. Desalniettemin werd duidelijk dat zowel de aanval als verdediging tactisch sterk stond. Overigens was Elco Harte ook in deze wedstrijd de grote man aan Apeldoornse zijde met drie touchdowns.

Tijdens de derde wedstrijd die wederom tegen de Barbarians I werd gespeeld, bleek het kruit van de Monarchs definitief geschoten. De vermoeide benen van de Apeldoornse spelers lieten het toe dat de Noord-Hollanders deze wedstrijd met 20-0 wonnen.

Apeldoorn Monarchs - Lelystad 3

Niveau van de middenmoot

Coach Frans Gomersbach van de Apeldoorn Monarchs kijkt meer dan tevreden terug op deze competitiedag. “De Mannen, ja mannen, want ook onze dame Carlijne Dadema stond haar “mannetje” vandaag, hebben erg goed gespeeld. Carlijne pakte de lange tegenstander van  Barbarians I een paar keer goed aan met twee stevige tackles. Vandaag was dát voor iedereen een goede leer. Ons spel mag nog wel wat agressiever, in de sportieve zin van het woord. Zowel aanvallend als verdedigend. Ik ben verder erg trots op het spel van het hele team. Als we op volle sterkte zijn kunnen we gezamenlijk de middenmoot aan. Het was een mooie sportieve dag”, waren de woorden waarmee de coach afsloot.

Een minuut stilte

Voorafgaand aan de wedstrijden in Lelystad gaven alle teams in een grote ronde cirkel met één minuut stilte een mooi eerbetoon aan Den Haag Raiders ‘99-speler Niels van de Welle, die eerder in de week overleed.

Apeldoorn Monarchs - Lelystad 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).