VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsTitans 055 nemen Fantasy League-titel over van Scaredy Cats

23 januari 20210

Terwijl in de NFL de spanning stijgt en we ons langzaam maar zeker gaan opmaken voor de Super Bowl LV is het lot in de NFL Fantasy League reeds beslecht. In de MNRX Nations League was de spanning om te snijden.

Eén speelronde voor het einde: alles nog mogelijk

Ten eerste was de strijd om de “final four” er één om je vingers bij af te likken. In de laatste speelronde was alleen Leo met zijn team Monarchs055 zeker van een plek in de Play-Offs. Maar liefst vijf andere teams streden om de andere drie overige Play-Off plekken. De vijf teams hadden allen bovendien een 8-5 record voor aanvang van de laatste wedstrijddag.

Op basis van het puntensaldo stonden de KingFactastic (Yoran) en de Bloody Buncaneers (Niek) op een Play-Off spot, maar de laatste speelronde was hen niet goed gezind. Beiden verloren hun wedstrijd waardoor ze met een 9-6 record het onderspit delfden. De Joshies (Josh), So Good It Ertz (Jaimy) en de Titans 055 behaalden alleen een overwinning en eindigden het reguliere seizoen met een 8-5 record. Daarmee haalden zij op valreep de Play-Offs.

Fantasy League Play-offs: let’s GOOO!

In de Fantasy League Play-Offs maakten de Joshies vervolgens gehakt van So Good It Ertz (202-124). Terwijl dat gebeurde kwamen de als eerste geplaatste Monarchs055 net tekort tegen de Titans 055 (118-145). Die overwinning was statistisch verrassend te noemen: in het reguliere seizoen hadden de Monarchs055 geen kind aan de Titans 055 (178-110). Met de verrassende overwinning van de Titans 055 kwam tevens een indrukwekkende 8-game winning streak van De Monarchs055 ten einde.

Finales

Lang hoefden ze echter niet te treuren. De Monarchs055 herstelden zich wel goed van de verloren halve finale. In de “kleine finale” versloeg het team So Good It Ertz met klinkende cijfers (174-127), waarmee ze zich van de tweede plek verzekerden.

De Titans 055, die tijdens het reguliere seizoen inherent aan hun NFL-naamgenoot veel wedstrijden met hakken over de sloot won, braken in de finale met die trend. Met 192-128 sloten de Titans 055 in stijl het seizoen af en behaalden ze daarmee hun eerste MNRX Nations League Championship.

Interessante weetjes

De titel die werd over genomen van de Scaredy Cats, die dit seizoen troosteloos onderaan eindigden. Voor de Joshies was het dit seizoen juist serious business. Na laatste te zijn geëindigd vorig jaar, stond het team nu voor het eerst in de finale. So Good It Ertz haalde vorig jaar net niet de Play-Offs. Dit jaar stegen ze van plek 5 naar 4. De Monarchs055 stegen van plek 3 naar 2, de Titans 055 stegen van 4 naar 1. De nieuwkomers Wolverines055 (Niels) debuteerden met plek 7, de Thomas Dolphins (Thomas) eindigden het eerste seizoen op plek 10.

Ook pakte Niels op de valreep, in week 16, nog de statistiek om de meeste weekpunten: 242. Dat hoge aantal had hij mede te danken aan de 57.20 die Alvin Kamara dankzij 6 touchdowns bij elkaar liep. Deze speler van de Saints bleek overigens niet het productiefs: dat werd Tyreke Hill die in week 12 maar liefst 59,50 punten bij elkaar ving.

Prijsuitreiking Fantasy League door coronavirus uitgesteld

De Fantasy League-wisseltrofee die de Titans 055 met dit kampioenschap hebben gewonnen zal nog even op zich laten wachten. De eerste uitreiking vorig jaar vond plaatst tijdens de Super Bowl-party die de Monarchs organiseerden. In verband met het coronavirus en de geldende maatregelen die van kracht zijn, zal de prijsuitreiking tot een nader moment worden uitgesteld.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).