VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsApeldoorn Monarchs maken zich op voor nieuw flag football-seizoen

26 augustus 20210

Uit het tackleschema van de AFBN die we onlangs ontvingen konden we ook opmaken dat een nieuw Flag Football-seizoen aanstaande is. Heel erg aanstaande zelfs. Al op 19 september worden de teams – waaronder Apeldoorn Monarchs – op de velden verwacht om hun opwachting te maken. Tijden en locaties zijn nog onbekend.

In voorbereiding voor de Flag football-competitie 

Het flag football-seizoen komt als geroepen. De spelers smachten ernaar om na bijna 1,5 jaar competitiestilstand weer de krachten te meten met de zo gemiste tegenstanders. Onder die tegenstanders een aantal nieuwkomers, zoals Arnhem Falcons en Nijmegen Pirates. De laatste onofficiële wedstrijden dateren van medio juli toen de Monarchs het initiatief namen voor een kleine mini-competitie verspreid over twee speeldagen. Die competitie, omgedoopt tot Veluwe Bowl II, werd gewonnen door de Monkeys With Attitude.

Seinen op groen: let’s go!

Het bestuur is blij dat er straks weer gespeeld gaat worden. Penningmeester Raymond Schäffer zegt hierover: “Het was een hele gekke tijd. We dachten dat de wereld heel voor heeleven stilstond, waarop we in een paar maanden de club intern weer helemaal op orde hebben gebracht. We waren klaar voor een nieuw seizoen na corona. Voor de continuïteit hebben we voorafgaand aan het vorig seizoen de contributie verhoogd. Maar corona bleek nog niet klaar met de wereld. Er kwam een volgende golf die een heel seizoen lam legde. Dan baal je behoorlijk als bestuur. Gelukkig staan alle seinen weer op groen.”

Bijdragen aan de groei van flag football in Nederland

“We zijn er helemaal klaar voor”, valt medebestuurder Niek Scholten bij. “We hebben een nieuwe locatie gevonden, waarover binnenkort meer. Ik kan in elk geval zeggen dat de nieuwe samenwerking ons en onze sport kan helpen groeien. Dat laatste vinden we belangrijk. We willen als Apeldoorn Monarchs ons steentje bijdragen om flag football in Nederland te kunnen laten groeien. Als corona geen roet in het eten gooit, gaan we een heel mooi en sportief seizoen tegemoet.”

Meld je aan voor een proeftraining

Schäffer: “Voor dat nieuwe seizoen kunnen nieuwe spelers zich overigens nog aanmelden. We trainen straks weer elke maandag en woensdag van 20.00 tot 21.45 uur. Voor een proeftraining heb je alleen maar voetbalschoenen nodig. Meld je dus aan. Dat kan via deze link. We hopen je snel te mogen verwelkomen.

Apeldoorn Monarchs - Nieuw seizoen 2021-2022 AFBN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).