VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsApeldoorn Monarchs kunnen Flag Football-reuzen geen pijn doen

11 oktober 20210

De tweede dag van de AFBN Senior Flag Football-competitie werd door de Apeldoorn Monarchs ingecalculeerd als een lastige speeldag. In deze speelronde stonden maar liefst drie teams uit de laatste Final Four op het programma, respectievelijk Utrecht Dominators, Amsterdam Monkeys With Attitude en de regerend landskampioen Den Haag Hyena’s. Gelegenheidscoach Robin Triesscheijn wilde de handdoek bij voorbaat niet in de ring gooien: “Je weet nooit hoe sterk een team voor de dag komt. Bij 0-0 heb je altijd evenveel kans.”

Zand in de motor tegen de Dominators

Die optimisme maakte helaas snel plaats voor de bittere realiteit. De topteams bleken een maatje te groot. Tegen de Utrecht Dominators zat er zand in de motor van de offense, waar Ilja Tersteeg, één van Utrechts uitblinkers, meermaals van profiteerde en in de eerste helft al een “hattrick” achter zijn naam noteerde. In de tweede helft maakte zand plaats voor opgewarmde olie en kwam de motor van de offense goed op gang. Een sterke tweede helft was echter niet genoeg om de reeds flink opgelopen achterstand teniet te doen. De Dominators bleven daarmee ongeslagen: 44 – 12.

Monkeys net een maatje te groot

Tegen de Monkeys With Attitude is er altijd een kans, als de toppers er niet zijn. Die illusie werd al snel weggenomen. De Monkeys uit Amsterdam kwamen op volle oorlogssterkte naar Utrecht. Dat bleek echter geen garantie voor een walkover van de vice-landskampioen. De nummer 2 van vorig jaar had een flinke kluif aan de Apeldoorn Monarchs die zich met name in de eerste helft kranig weerden. Het werd een prachtige partij voor de neutrale liefhebber, met schitterende plays en fanatieke duels, waarbij de passievolle Monkeys uiteindelijk de overwinning pas ver in de tweede helft veilig stelden: 31-12.

Wedstrijd tegen landskampioen is formaliteit

De wedstrijd tegen de landskampioen werd een formaliteit. Tegen het eerste team van de Hyena’s viel geen eer te behalen. Respect evenmin. “Bij 90-0 nog een rookie-verdediger van ons te kakken zetten door te gaan “showboten” 1 yard voor de endzone en vervolgens zijn teamgenoten die ons team staan uit te lachen, is gewoon vernederend en respectloos. Niet alleen naar ons, maar ook naar het Nederland Flag Football. Ondanks de grote verschillen ga je zo niet met elkaar om. Totaal geen reclame voor de sport en zeker geen motivatie voor nieuwe spelers om voor deze sport te kiezen na zulke momenten”, reageerde Randy Gasper-Rothengatter, behalve speler ook voorzitter van de Monarchs, geëmotioneerd na de wedstrijd.

Geen eerlijk beeld

Hyena’s-coach Theo Dankers herkent zich niet in de situatie zoals de Monarchs de situatie beleefd hebben. “Wij hebben de rookie complimenten gegeven voor zijn efforts. En we delen die complimenten regelmatig uit aan de tegenstanders in het veld. Wij staan iedereen bij met tips en tricks bij om het Flag Football te promoten en naar een hoger niveau te brengen. We doen naar mijn mening niet meer of minder aan taunting als je het vergelijkt met een team als de Monkeys, die daar ook heel goed in zijn. Ik heb nu het gevoel dat het team de Hyena’s door de slijk gehaald wordt en dat is totaal niet nodig. We hebben in elk geval een heel ander beeld over de wedstrijd.”

Beide heren hebben inmiddels aangegeven de situatie tijdens een kop koffie uit te zullen praten, zodat de gezamenlijke missie niet in gedrang komt: het niveau van het Nederland Flag Football “olympic-proof” te maken.

Speellocatie van dominators even walhalla voor Flag Footballend Nederland

“Dat is voor mij het enige smetje op deze superdag”, zegt Gasper Rothergatter. “We mochten genieten van een prachtige nazomerdag met een heerlijk zonnetje, een fijne temperatuur en een stuk of 25 gepassioneerde Flag Football-teams van jong tot oud verspreid over 6 velden. De Utrecht Dominators hadden echt een superdag georganiseerd voor Flag Footballers met veel support van ouders en vrienden. Echt mooie reclame voor onze jonge sport in Nederland. Sommige dingen moet je snel vergeten, van andere dingen moet je nog even fijn nagenieten.”

Flag Football - Apeldoorn Monarchs Flag Football - Apeldoorn Monarchs Flag Football - Apeldoorn Monarchs

 

 

 

 

 

Foto credits: Wayne Neijhorst (screenshots)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).