VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsApeldoorn Monarchs hebben de smaak van winnen te pakken

21 maart 20240

Apeldoorn Monarchs - Game Day Apeldoorn - Flag Football LeagueZondag 17 maart deed de Flag Football League Nederland (FFL) onze gemeente aan. De twaalf beste teams van Nederland demonstreerden op de velden van WSV Apeldoorn waarom flag football in 2028 een Olympische sport wordt. Het team Monkeys With Attitude liet er geen twijfel over bestaan wie de huidige landskampioen is: zij pakten de eindoverwinning van deze competitiedag. Voor de Apeldoorn Monarchs werd het ook een succesvolle dag. In de ‘B-poule’ wisten de Apeldoorn drie partijen te winnen. Alleen tegen de Rotterdam Anaconda’s werd nipt verloren.

Uitwijken naar WSV Apeldoorn

Omdat dassen de velden van Robur ’58 in de winterperiode deels hadden omgeploegd en de velden daarvan nog aan het herstellen waren, was de FFL te gast bij WSV Apeldoorn. Op de kunstgrasvelden werden drie velden uitgelegd, waarop de twaalf teams fanatiek streden om de eindoverwinning. Hoewel er regen was voorspeld, bleef het de hele dag droog en eindigde het toernooi zonder noemenswaardige blessures. De Monarchs en de FFL die deze speeldag gezamenlijk organiseerden spreken dan ook van een geslaagde dag.

Apeldoorn Monarchs weten weer wat winnen is

Inmiddels is de FFL in de tweede fase van de competitie beland. Dat betekent dat de topteams worden gescheiden van de teams die nog meer in ontwikkeling zijn. Doel van deze scheiding is om zo meer wedstrijden te spelen tegen meer gelijkwaardige tegenstanders. Dat pakte voor de Apeldoorn Monarchs goed uit. In deze nieuwe opzet kwam de potentie van de Monarchs goed voor het voetlicht. De Apeldoorners wisten drie van de vier wedstrijden te winnen.

Overwinningen smaken naar meer

Zowel aanvallend als verdedigend lieten de Apeldoorners zien dat talent volop aanwezig is. ‘Op deze game day vielen de stukjes van de puzzel op zijn plek’, stelt interim-coach Joshua de Laat. ‘Er werd de laatste weken goed getraind en goede stappen gemaakt. Dat kwam er in de wedstrijd allemaal uit. We hebben onszelf dit weekend beloond voor de inzet. Mooie touchdowns, goeie flag pulls…  We kunnen echt mee met de middenmoot, als we maar willen. Het is dus aan onze atleten om deze lijn dit voorjaar door te zetten. Er komen nog veel mooie evenementen aan voor hen.’

De volgende game day is op 7 april in Nijmegen. De Monarchs spelen vervolgens nog op 25 mei de FFL Finals in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Ook wordt er deelgenomen aan twee internationale toernooien. Om te beginnen op 4 en 5 mei King Bowl in Utrecht en later in de zomer van 5 tot en met 7 juli The Capital Bowl in Parijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).