VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsApeldoorn Monarchs zoekt jong Flag Football-talent voor PeeWees-team

23 mei 20210

Achter de schermen wordt er met man en macht gewerkt om Flag Football als Olympische sport te introduceren op de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles, Verenigde Staten. Dit komt omdat de Flag Football zich wereldwijd in razendsnel tempo ontwikkeld. Nederland kan én mag niet achterblijven bij die ontwikkeling. Daarom is de AFBN en de Apeldoorn Monarchs er alles aan gelegen om zoveel mogelijk Flag Football-talent op te leiden. Niet alleen voor de olympische droom; ook om de aansluiting te vinden met de Europese- en wereldtop. 

Start PeeWees-team

De Apeldoorn Monarchs starten daarom met de opzet van een PeeWees-team. Dit team is voor jonge speler van 8 tot en met 12 jaar en toegankelijk voor zowel jongens als meisjes. De PeeWees-spelers zullen met (inmiddels) ervaren coaches aan de slag gaan om een team te vormen dat zich in het eerste seizoen vooral gaat richten op toernooien. Indien de ontwikkeling sneller gaat dan de planning, zal het team worden ingeschreven voor de nationale competitie.

Wat is Flag Football?

Flag football is een variant van American Football. De spelregels zijn enigszins te vergelijken met de regels van de “tackle-variant” in het American Football. Het gaat erom dat het aanvallende team zoveel mogelijk terrein wint en punten scoort door de end zone te bereiken. Het verdedigende team probeert dit koste wat het kost te voorkomen. Daarbij is het grote verschil met tackle football dat het verdedigende team dit niet doet door daadwerkelijk te tackelen, maar door het lostrekken van flags. De (twee) flags zitten aan een riem die om de middel van elke speler zit.

Omdat er bij flag football minder persoonlijk contact is en het er minder fysiek aan toe gaat dan bij de tackle-variant, is de sport zeer toegankelijk. Flag Football wordt daarom steeds vaker gespeeld in Nederland. Met name op scholen stijgt de populariteit. Ook stijgt het jaarlijks het aantal teams dat meedoet aan de landelijke competitie(s).

Meld je aan!

Om de toename van de populariteit optimaal te benutten, starten we nu een team voor jonge talenten. Wil je onderdeel zijn van een hele mooie lokale club met mondiale ambities? En ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Meld je dan nu aan voor het PeeWees-team, groei mee en realiseer samen met ons onze grootse Flag Football-dromen. Aanmelden kan via het formulier hieronder (dit kan alleen worden gedaan door een ouder of verzorger).

Fout: Contact formulier niet gevonden.

PeeWees Flag Football in Apeldoorn

Foto: Ty Swartz via Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).