VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

HomeFlag Football

Flag Football is een competitieve teamsport. Het is onderdeel van het American Football. In tegenstelling tot de tackle-variant binnen deze sport, speel je bij Flag Football zonder beschermlagen, zoals een helm, schouderspads en beenbeschermers. Bij Flag Football speel je met linten aan de elke zijkant, zogenoemde flags. Zodra de flags getrokken worden, ligt het spel op dat punt stil.

Uitleg

Het spel bestaat uit een aanval en een verdediging. De aanval heeft als doel om punten te scoren door de bal in de end zone van de tegenstander te brengen. Omdat dit niet eenvoudig is, probeert het aanvallende team zoveel en zo snel mogelijk terrein te veroveren. Zo komt de aanval steeds dichterbij de end zone. Het is uiteraard aan de verdediging de taak om te voorkomen dat de end zone door de aanvallende partij wordt bereikt.

Punten kunnen gescoord worden door de bal over de doellijn van de end zone te dragen, door de bal te gooien naar een medespeler in de end zone, (beide resulterend in een touchdown), of door middel van een field goal, waarin de bal tussen de doelpalen achterin in de end zone getrapt wordt. Ook kan er gescoord worden door middel van de relatief zeldzame safety, die behaald wordt door een aanvallende speler neer te halen in zijn eigen end zone. De winnaar is het team met de meest gescoorde punten.

Omdat het spelregels niet in een paar regels uit te leggen zijn, verwijzen we je voor een volledig inzicht in de spelregels graag door naar het wedstrijdreglement van de bond (AFBN). Dit filmpje hieronder legt haarfijn het principe uit van Flag Football. Een ideale uitleg voor op school of eerste trainingen met beginners.

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de AFBN.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van onze wedstrijden en uitnodigingen voor MNRX NATION. Laat hier je mail achter en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Fout: Contact formulier niet gevonden.