VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsAFBN legt American Football-competities stil vanwege coronavirus

14 maart 20200

Coronavirus - Competitie stilgelegd

Als gevolg van het coronavirus en het nog altijd stijgend aantal besmettingen op het moment van dit schrijven, heeft het rijk en RIVM de maatregelen verder aangescherpt voor evenementen en bijeenkomsten. Sportkoepel NOC*NSF heeft opgeroepen om alle trainingen te staken. De meeste sportbonden, waaronder ook de AFBN, nemen geen enkele (gezondheid)risico’s en geven gehoor aan diverse oproepen. Daarom zijn alle wedstrijden en trainen tot nader order afgelast. Die maatregel geldt voor alle American Football-competities in Nederland. Alle teams worden opgeroepen om hier gehoor aan te geven.

Geen trainingen in verband met coronavirus

Hoewel wij met het aantal spelers die nu flag football in Apeldoorn spelen buiten de gestelde risico’s (zouden) vallen, acht het bestuur en de coaches van de Apeldoorn Monarchs het noodzakelijk om de maatregelen met betrekking tot het coronavirus op te volgen. Daarmee respecteren de Apeldoorn Monarchs de oproep van de AFBN. Alle lokale activiteiten van de Apeldoorn Monarchs liggen stil. Concreet betekent dat onze trainingen zijn opgeschort tot nader order.

Mogelijk verstrekkende gevolgen voor competitie(s)

Wat de gevolgen zijn voor de rest van de competitie is niet duidelijk. “Het is niet aannemelijk dat de dreiging van verspreiding van het Corona-virus op korte termijn afneemt. Het coronavirus zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor het verdere verloop van de verschillende competities”, waarschuwt de bond.

Randy Gasper-Rothengatter, verantwoordelijk voor de PR en communicatie van de Apeldoorn Monarchs, ziet het momenteel ook somber in: “De gevolgen van het coronavirus zijn op dit moment totaal niet te overzien. Voor de korte, noch voor de lange termijn. Mocht het virus ingedamd kunnen worden en de seinen gaan op groen, beginnen we aan een alternatief plan waarover begrijpelijkerwijs nu nog niets bekend is. Inmiddels begrijp ik dat de bond druk bezig is met een aantal scenario’s die met de clubs besproken zullen gaan worden. Voor nu is het afwachten en de opgelegde protocollen vanuit de bond en het rijk te respecteren. Dan doen we dan ook. Ons team zal tot nader order niet trainen!”

Sombere vooruitzichten, ook Veluwe Bowl II in gevaar

Of het coronavirus nog meer consequenties in petto heeft voor de Monarchs, kon Gasper-Rothengatter nog niet bevestigen. “We zijn druk bezig geweest om in april alle ploegen uit de competitie naar Apeldoorn te halen voor de 3e speelronde. De bond heeft die speelronde toegewezen aan ons. De vraag is nu hoe én of de competitie überhaupt nog verder gaat. Het coronavirus houdt de gemoederen nu volop bezig. Ondertussen komen er ook nog tal van vakanties en vrije dagen aan, examens, noem maar op. Als we in het verre voorjaar misschien weer mogen, is het de vraag of we de competities nog logistiek op orde krijgen.

En als het wel lukt, is de kans aanwezig dat we ons eigen toernooi Veluwe Bowl II moeten verplaatsen. Tijd zal het uitwijzen. Laten we maar eerst met zijn allen voorkomen dat deze situatie verergert, zodat we gauw weer de draad kunnen oppakken met zijn allen. Better safe than sorry!”

Op de hoogte blijven

We blijven als vereniging de situatie nauwlettend in de gaten houden. De Apeldoorn Monarchs wensen iedereen die kampt met klachten sterkte toe en een voorspoedig herstel. Ook delen we graag onze steun aan de mensen die dagelijks werken aan de zorg van patiënten. En alle lof voor de mensen die er hard aan werken om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Zodra de situatie het weer toelaat om te spelen en trainen, zullen wij dit via onze website als ook onze social media kanalen delen.

Lees het volledige statement over de afgelasting hier op de website van de bond.

Laatste update: zondag 15 maart 2020 om 15.00 uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).