VELD:Sportpark Orderbos: Orderbos 41, 7313 HN Apeldoorn
MEER INFORMATIE+ 31 (0)6 16016666

NieuwsStip aan de horizon steeds verder weg door oplopende coronabesmettingen

15 oktober 20200

Graag vatten we het onderstaande bericht eerst simpel samen:

  • De trainingen gaan voorlopig niet door
Uitgebreid “statement” van het bestuur:

Na lang wikken en wegen, wel of niet gebruik te maken van de theoretische mogelijkheid om te kunnen trainen in kleine groepjes, kiezen we als bestuur voor datgene wat het meest dringend wordt verzocht: beperk contact, beperk het reizen… en noem er nog maar een paar.

Geen risico binnen de mazen

Als bestuur moeten we soms niet leuke, maar wel verantwoordelijke keuzes maken. Dit is er zo’n één. “We kunnen ons – als bestuur – in de fase dat besmettingen nog steeds toenemen, wanneer het coronavirus heel dichtbij komt, het niet verantwoorden dat we in de theoretische speelruimte onnodige risico’s nemen ten koste van een ieders gezondheid, ten koste van de zorg, de hardwerkende ZZP-ers, mensen in de horeca en iedereen die geraakt wordt door dit virus. Als vereniging zit je ook niet te wachten op het moment dat het virus je club of team binnendringt en je je dan moet verantwoorden waarom je eigenwijs tegen de randen van wat mogelijk is toch doorgaat”, reageert voorzitter Randy Gasper-Rothengatter.

Voorlopig geen training en competitie

Concreet betekent het dat we officieel en ingaande per direct niet trainen tot nader order. Een pijnlijk besluit. Ondertussen beraadt de AFBN zich over de herstart van de Senior Flag Football-competitie. Nu de dalende trend van het aantal coronabesmettingen nog altijd niet is ingezet, lijkt de bond te mikken op een herstart in het 2021. We blijven de ontwikkelingen nauw volgen.

Verantwoordelijkheid

Als bestuur voelen we ons niet alleen verantwoordelijk naar de maatschappij, maar ook naar de spelers (contributie, spelplezier, ontmoeting enz.). Zoals al wel eens gezegd aan spelende en trainende leden zullen we zodra er groen licht zit, alle zeilen bijzetten om iedereen binnen de club een sportief, leuk én gezond seizoen voor te schotelen. Daar blijven we in deze tijden hard aan werken én flink in investeren (nieuwe flags, merchandise-lijn, portable veld, samenwerkingen met andere clubs enz.).

Blijf gezond

Namens het bestuur verzoeken we iedereen de schouders eronder te zetten, je houden aan de regels die wenselijk zijn en bij te dragen aan een zo’n spoedig mogelijk hertel van de (nieuwe) normale gang van zaken, zodat we elkaar snel weer kunnen treffen. En… met elkaar football kunnen spelen!

Houd moed, blijf gezond, help elkaar!

Sportieve groet,
Het bestuur

Apeldoorn Monarchs - Afgelast Corona 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MEET THE MONARCHS

We zijn een competitieve en recreatieve American Football club. Op dit moment zijn de Apeldoorn Monarchs vertegenwoordigd in de Senior Flag Football-competitie van de Flag Football League Nederland (FFL).